Cuketová buchta s citronovou polevou

Chcete udělat radost mlsným jazýčkům? Pak pro vás máme chutnou buchtu.


Ingredience:


400 g cukety


2 vejce


300 g cukru krupice


230 ml oleje


400 g hladké mouky 


6 g jedlé sody


4 g kypřicího prášku


10 g mleté skořice


Poleva:


šťáva z ½ citronu


250 g cukru moučka


Postup:


Troubu předehřejte na 170 °C. Dortovou rozevírací formu vyložte pečicím papírem. Cuketu nastrouhejte najemno. 


Ve větší míse prošlehejte metličkou nebo balonovou metlou na robotu vejce s cukrem a olejem. Vmíchejte cuketu.


V jiné míse promíchejte mouku, sodu, kypřicí prášek a skořici. Sypkou směs zapracujte pomocí stěrky do tekutého stavu, ale zbytečně hmotu nemíchejte, aby koláč nebyl tuhý. 


Těsto vlijte do připravené formy, uhlaďte povrch stěrkou a pečte 50 minut, až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá a suchá. Upečený koláč nechte zchladnout. 


Do citronové šťávy postupně vmíchávejte prosátý cukr tak, aby vznikla hladká poleva. Přelijte ji přes vychladlý koláč a nechte ztuhnout.

reklama
reklama

Komentáře