Cuketová polévka s hráškem

Cuketa je báječná zelenina, která má mnoho využití. Nejlepší je grilovaná nebo v polévce.

Ingredience: 5 stroužků česneku, 2 cukety, 600 ml zeleninového vývaru, 300 g mraženého vývaru, 300 g mraženého hrášku, velká hrst bazalky, kůra z ½ citronu, sůl a pepř

Postup: Připravte si zeleninu. Oloupejte 5 stroužků česneku a rozkrájejte je na čtvrtky. Cukety neloupejte, pouze je omyjte a nakrájejte na větší kostky. Hrášek si vyndejte z mrazáku.

Na olivovém oleji orestujte stroužky česneku. Měly by získat zlatavou barvu. Poté přidejte kostky cukety. Opepřete, osolte cca ½ lžičkou soli a restujte dalších cca 3–5 minut.

K zelenině přilijte 600 ml vývaru. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte probublávat přibližně 8 minut. Vše rozmixujte, přihoďte lístky bazalky a umixujte dohladka. Posypejte semínky.

reklama
reklama

Komentáře