Cuketová polévka s rukolou

Místo rukoly můžete přidat do polévky také hrst listového špenátu. Zelené lupení spolu s cuketou vám dodá pořádnou dávku energie a chutná výtečně. Nakonec můžete svůj výtvor zjemnit smetanou.

Ingredience: 4 porce

1 středně velká cuketa
hrst rukoly
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
1 šalotka
2 brambory
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř
1 l zeleninového vývaru
krutonky

Postup:

Šalotku nakrájejte najemno, česnek na plátky, cuketu a brambory na kousky. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm šalotku. Po chvíli přidejte česnek, krátce opečte a nechte rozvonět. Přidejte cuketu, brambory a dobře promíchejte.

Přilejte vývar a dejte do polévky rukolu a petrželku. Přiveďte k varu a vařte zhruba 20 minut. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem na dokonale hladký krém. Podle chuti ji osolte a opepřete. Podávejte ji ozdobenou krutonky.

Doba přípravy: 40 min
Cena za porci: 35 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden