Moje sladké tajemství

Cuketové karbanátky s cuketovými hranolky

Suroviny:

Na hranolky:

2 středně velké cukety

2 lžíce olivového oleje

1/2 šálku strouhaného parmazánu

lžička citronové šťávy

5 stroužků česneku

pepř

sůl

Na karbanátky:

300–350 g cukety

150 g měkkého salámu

100 g ovesných vloček

100 g tvrdého sýra

50–70 g strouhanky

1 lžíce drceného kmínu

2–3 ks stroužky česneku

1 ks vejce

špetka muškátového květu

majoránka

pepř

sůl

Postup:

Cukety oloupeme a odstraníme z nich jádřince. Nastrouháme je na hrubším struhadle stejně tak jako sýr. K dužině a sýru pak přidáme ovesné vločky, strouhanku, vejce, prolisovaný česnek a všechno koření.

Cuketovou směs na karbanátky promícháme a necháme chvíli odstát, cuketa pustí vodu, tu pak slijeme. Salám nakrájíme na drobnější kostičky a přidáme k ostatním ingrediencím.

Cukety nakrájíme na hranolky a naskládáme těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. V misce promícháme olej, citronovou šťávu a utřený česnek. Mašlovačkou potřeme hranolky připravenou směsí a nakonec posypeme parmazánem.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do zrůžovění, tj. asi 15 minut. Mezitím vytvarujeme rukama menší karbanátky, které osmažíme ve větším množství dobře rozpáleného oleje.

Tip!

Můžete podávat s tatarkou, ale i jogurtovým dipem. Kdo má rád ostré, nemusí se bát chilli. Vynikající je i barbecue omáčka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden