Cuketové lasagne s parmezánem

Suroviny:


  • 60 ml másla

  • 60 g mouky

  • 750 ml mléka

  • 1 sklenice hotové rajčatové omáčky

  • 400 g cukety na plátky

  • 100 g sýru feta

  • 9 plátků lasagní

  • 50 g parmezánu


Postup: V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Po cca 1 minutě míchání sundáme z plotny, postupně přidáváme mléko a po každém přilití dobře promícháme. Vrátíme na plotnu, ochutíme solí a pepřem a vaříme, dokud směs nezhoustne. Do zapékací mísy (20 x 30 cm) naneseme tenkou vrstvu rajčatové omáčky a na ni vrstvu nakrájené cukety.

Posypeme trochou feta sýru. Navrch nalijeme bešamel a položíme vrstvu z lasagní. Přidáme další vrstvu cukety a tak pokračujeme v prokládání vrstev. Zakončíme bílou omáčkou. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě pečeme 25 minut.

.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama