
Suroviny:
- 60 ml másla
- 60 g mouky
- 750 ml mléka
- 1 sklenice hotové rajčatové omáčky
- 400 g cukety na plátky
- 100 g sýru feta
- 9 plátků lasagní
- 50 g parmezánu
Postup: V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Po cca 1 minutě míchání sundáme z plotny, postupně přidáváme mléko a po každém přilití dobře promícháme. Vrátíme na plotnu, ochutíme solí a pepřem a vaříme, dokud směs nezhoustne. Do zapékací mísy (20 x 30 cm) naneseme tenkou vrstvu rajčatové omáčky a na ni vrstvu nakrájené cukety.
Posypeme trochou feta sýru. Navrch nalijeme bešamel a položíme vrstvu z lasagní. Přidáme další vrstvu cukety a tak pokračujeme v prokládání vrstev. Zakončíme bílou omáčkou. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě pečeme 25 minut.
.