Postup: V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Po cca 1 minutě míchání sundáme z plotny, postupně přidáváme mléko a po každém přilití dobře promícháme. Vrátíme na plotnu, ochutíme solí a pepřem a vaříme, dokud směs nezhoustne. Do zapékací mísy (20 x 30 cm) naneseme tenkou vrstvu rajčatové omáčky a na ni vrstvu nakrájené cukety.
Posypeme trochou feta sýru. Navrch nalijeme bešamel a položíme vrstvu z lasagní. Přidáme další vrstvu cukety a tak pokračujeme v prokládání vrstev. Zakončíme bílou omáčkou. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě pečeme 25 minut.
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Tenhle džem ze zralých hrušek ozvláštněný lahodnou chutí karamelu si prostě zamilujete. Potřebujete: ✿ 1 g hrušek✿ 300 g cukru✿ 1 sáček ovocného pektinu✿ 300 ml hruškového moštu nebo džusu✿ 2 citrony 1. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a i se slupkou nakrájejte je na malé ...
Tenhle džem ze zralých hrušek ozvláštněný lahodnou chutí karamelu si prostě zamilujete. Potřebujete: ✿ 1 g hrušek✿ 300 g cukru✿ 1 sáček ovocného pektinu✿ 300 ml hruškového moštu nebo džusu✿ 2 citrony 1. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a i se slupkou nakrájejte je na malé ...
Francouzská galetka se dá naplnit nejrůznějším ovocem. My použijeme to sezonní, tedy blumy.Suroviny:220 g hladké mouky70 g krupicového cukru 30 g kukuřičné krupice ½ lžičky mleté skořice 110 g másla 80 ml podmáslí špetka soli vejce na potření hrst nadrcených mandlíNa náplň:400 g ...
Francouzská galetka se dá naplnit nejrůznějším ovocem. My použijeme to sezonní, tedy blumy.Suroviny:220 g hladké mouky70 g krupicového cukru 30 g kukuřičné krupice ½ lžičky mleté skořice 110 g másla 80 ml podmáslí špetka soli vejce na potření hrst nadrcených mandlíNa náplň:400 g ...
Navrch použijte rozpuštěný karamel a hoblinky čokolády a pak bude éclair (vyslovuje se ejklér) skvostný. Suroviny: na 10 kusů Těsto: 250 ml vody100 g másla 200 g hladké moukysůl 5 vajec Náplň: 500 ml mléka1 vanilkový pudink100 g cukru krupice3 žloutky150 ml smetany Poleva: ...
Navrch použijte rozpuštěný karamel a hoblinky čokolády a pak bude éclair (vyslovuje se ejklér) skvostný. Suroviny: na 10 kusů Těsto: 250 ml vody100 g másla 200 g hladké moukysůl 5 vajec Náplň: 500 ml mléka1 vanilkový pudink100 g cukru krupice3 žloutky150 ml smetany Poleva: ...
Tartar znamená tatarák a v případě zeleninové varianty se neškrábe nebo nemele najemno, ale krájí se na malé kousky. Potřebujete: ✿ 2 velká rajčata✿ 2 filátka ančoviček✿ ½ avokáda✿ 1 jarní cibulku✿ olivový olej✿ čerstvou bazalku✿ pepř a sůl✿ rukolu 1. Rajčata omyjte, rozkrojte a ...
Tartar znamená tatarák a v případě zeleninové varianty se neškrábe nebo nemele najemno, ale krájí se na malé kousky. Potřebujete: ✿ 2 velká rajčata✿ 2 filátka ančoviček✿ ½ avokáda✿ 1 jarní cibulku✿ olivový olej✿ čerstvou bazalku✿ pepř a sůl✿ rukolu 1. Rajčata omyjte, rozkrojte a ...
Blumy se slaninou jsou skvělou jednohubkou k perlivým i neperlivým vínům.Suroviny:5 velkých blum20 dkg slaninysnítka čerstvého rozmarýnu1 lžíce máslaPostup:Blumy dobře omyjte a rozkrájejte je na silnější měsíčky. Každý měsíček obalte v kousku slaniny a zajistěte párátkem. Na ...
Blumy se slaninou jsou skvělou jednohubkou k perlivým i neperlivým vínům.Suroviny:5 velkých blum20 dkg slaninysnítka čerstvého rozmarýnu1 lžíce máslaPostup:Blumy dobře omyjte a rozkrájejte je na silnější měsíčky. Každý měsíček obalte v kousku slaniny a zajistěte párátkem. Na ...
Chuťovka k odpolední kávě, ale klidně také k jogurtu na snídani. Ingredience: na 15 bochánků Těsto: 125 ml vody125 ml mléka (tučné nebo polotučné)špetka soli25 g cukru krupice 100 g másla170 g hladké mouky4 vejce190 g zakysané smetany Navrch: čerstvé jahody, borůvky ...
Chuťovka k odpolední kávě, ale klidně také k jogurtu na snídani. Ingredience: na 15 bochánků Těsto: 125 ml vody125 ml mléka (tučné nebo polotučné)špetka soli25 g cukru krupice 100 g másla170 g hladké mouky4 vejce190 g zakysané smetany Navrch: čerstvé jahody, borůvky ...
Churros (čuros) jsou tradiční pokrm na Pyrenejském poloostrově a v Latinské Americe, jí se u novoroční snídaně. Ingredience: na 15 kusů Těsto: 1 šálek vody2 lžíce cukru1 lžička soli2 lžíce oleje (např. rostlinný olej) 1 šálek hladké mouky2–3 vejceolej na smaženímoučkový ...
Churros (čuros) jsou tradiční pokrm na Pyrenejském poloostrově a v Latinské Americe, jí se u novoroční snídaně. Ingredience: na 15 kusů Těsto: 1 šálek vody2 lžíce cukru1 lžička soli2 lžíce oleje (např. rostlinný olej) 1 šálek hladké mouky2–3 vejceolej na smaženímoučkový ...
Každodenní užití tyčinek Brit Dental Stick podporuje zdraví psích zubů, a to díky mechanickému čištění a působení známých bylin. Pomáhá také odstraňovat zubní plak, čímž působí preventivně proti tvorb
Také jste si všimli, že stále více lidí nosí na zápěstí chytré hodinky nebo fitness náramek? Pokud byste se i vy rádi nechali pohltit tímto trendem, ale nevíte, k čemu jsou taková zařízení dobrá a jak vybírat, jste na správné adrese. S obojím vám totiž poradíme. Jak vybrat chytré zařízení na zápěstí? Při výběru chytrého zařízení na
Nejlépe chutná na čerstvém chlebu, ale při oslavách do ní můžete namáčet na silnější proužky nakrájenou mrkev nebo řapíkatý celer. Suroviny 200 g žluté nebo červené čočky 200 ml vody 2 stroužk
Dostat člověka na Měsíc, to je oč tu běží… A dlouho připravovaná mise Artemis II. má NASA tento sen znovu splnit. To ale není to jediné, čím se program hodlá zapsat do dějin. Od chvíle kdy noha Nei
S podtitulem pocta Marii Terezii a pevnosti samotné připomíná akce založení pevnosti Terezín 10. října 1780. Již tradičně jsou situovány především do období 18. století. Jejich cílem je připomenout jedinečnou terezínskou pevnost a události, která předcházeli její výstavbě. Jde o jedny z největších slavností zaměřených na toto období v Evropě. Každoročně je navštěvují z Čech,
Krabi, živoucí fosilie, které byly svědky vlády dinosaurů, jsou součástí skupiny vyšších korýšů zvané desetinožci, existujících od éry pozdního devonu. Nejstarší doložený krab, Eoprosopon klugi, žil na Zemi už před 185 miliony lety. A jak se zdá, evoluce je jimi přímo posedlá. Falešná identita Krabi poustevníčci se na první pohled od ostatních krabů příliš neliší. Za
Místa, kde se kdysi odehrály nepěkné věci, si uchovávají dávnou energii. Ve staré opuštěné budově mě čekal tajemný nadpřirozený zážitek! Před několika lety jsem s turistickým oddílem, jehož jsem stále členem, podnikla několikadenní výlet do jedné sousední země. Moc jsem se na tu výpravu těšila, protože turistiku jsme milovala a v našem oddílu byli samí
Ostatky 450 osob nesoucí znaky protiupírských zásahů byly před nedávnem odkryty v obci Luzino na severu Polska. Mrtví jsou pohřbeni s useknutou hlavou položenou mezi nohama a zatěžkaní kameny, aby nem
Nádherný byt s desítkou rozmanitých luxusních pokojů představuje esenci dokonalého souznění orientální atmosféry se soudobou precizností, tak typickou pro nábytek a doplňky společnosti Covet House, je
Možná nevěřícně kroutíte hlavou. Každý přece ví, jak starý je. Omyl. Biologický věk se – podle odborníků – může značně lišit od data v rodném listě. Proč někdo stárne, jak se zdá, rychleji a někoho máte touhu zeptat se, kde koupil elixír mládí? To je právě otázka biologického věku. Věku, který dokáže určit skutečné stáří
Na magii jsem nikdy moc nevěřila, jednou mě za jistým šamanem vzala kamarádka. Kdyby tenkrát tušila, co karty prozradí o nás dvou! S Danielou jsme se poznaly, když mně bylo 23 let, jí o dva roky méně. Byly jsme nejmladší kolegyně, což nás spojilo dohromady. Kdybych měla vypsat nějaké rozdíly, tak bych řekla, že já jsem
Šestnáctiletá Američanka Karlie Gusé se ztratila již před více než třemi lety. Pátrání nepřineslo téměř žádné výsledky a okolnosti jejího zmizení tak dodnes zůstávají záhadou. Co se stalo na party, kt
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.