Moje sladké tajemství

Cuketový koláč s mascarpone

Suroviny:

Těsto:

2 hrnky hladké špaldové mouky

1 hrnek třtinového cukru

2 středně velké cukety nastrouhané nahrubo (neloupané)

2 vejce

1/2 hrnku oleje

1/2 hrnku hrubě mletých vlašských ořechů

3 lžíce mléka

2 lžíce jedlé sody

2 lžíce skořice

3 lžíce kakaa

Krém:

250 g mascarpone

2 polotučné tvarohy

100 g bílého jogurtu

4 lžíce třtinového cukru

čokoláda na postrouhání (70%)

černo-rybízový džem na potření těsta (nebo jiný nakyslý džem)

Postup:

Cuketu nastrouháme nahrubo a k ní přidáme všechny zbylé suroviny na těsto a promícháme. Vlijeme na plech s pečicím papírem a pečeme cca 20–25 minut při 175 °C (vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí).

Mezitím si připravíme náplň. Mascarpone vyšleháme s tvarohem, bílým jogurtem a třtinovým cukrem do hladkého krému. Po vychladnutí rozkrojíme těsto na polovinu.

Jednu polvinu těsta potřeme džemem, druhou polovinu zhruba 2/3 krému. Pak placky slepíme k sobě pomazanými stranami. Zbytkem krému potřeme vršek těsta a nakonec ho postrouháme hořkou čokoládou. Necháme vychladit a uchováváme v lednici.

Tip!

Tento vynikající pokrm můžete ozdobit ovocem, vynikající jsou jahody, které chuť koláče zjemní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden