Cukety plněné kozím sýrem a lanýži

 Suroviny na 4–6 porcí:

4 kulaté cukety (i klasické)

1 střední cibule

2 stroužky česneku

1 bílý lanýž (koupíte ve specializovaných prodejnách)

110 g měkkého kozího sýra

150 g čerstvého špenátu

1 lžíce olivového oleje

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

opražené piniové oříšky

lžíce medu na servírování

Postup:

Předehřejte troubu na 170°C. Cukety omyjte, ořízněte konce a vydlabejte dužinu. Pokud používáte cukety klasického tvaru, rozřízněte je podélně na půl a též. Na středním ohni orestujte cibulku s nasekaným lanýžem, přidejte hrubě pokrájený špenát, česnek na plátky a hned odstavte.

Směs posolte a opepřete podle chuti, nadrobte do ní kozí sýr, promíchejte a naplňte a „zavíčkujte“ cukety. Naplněné cukety pečte 30– 45 minut. Hotové servírujte pokapané medem a posypané piniovými oříšky, můžete přidat špetku čerstvých bylinek. Místo medu lze použít jogurt nebo zakysanou smetanu.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama