Můj čas na kafíčko

Cukety plněné kozím sýrem a lanýži

 Suroviny na 4–6 porcí:

4 kulaté cukety (i klasické)

1 střední cibule

2 stroužky česneku

1 bílý lanýž (koupíte ve specializovaných prodejnách)

110 g měkkého kozího sýra

150 g čerstvého špenátu

1 lžíce olivového oleje

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

opražené piniové oříšky

lžíce medu na servírování

Postup:

Předehřejte troubu na 170°C. Cukety omyjte, ořízněte konce a vydlabejte dužinu. Pokud používáte cukety klasického tvaru, rozřízněte je podélně na půl a též. Na středním ohni orestujte cibulku s nasekaným lanýžem, přidejte hrubě pokrájený špenát, česnek na plátky a hned odstavte.

Směs posolte a opepřete podle chuti, nadrobte do ní kozí sýr, promíchejte a naplňte a „zavíčkujte“ cukety. Naplněné cukety pečte 30– 45 minut. Hotové servírujte pokapané medem a posypané piniovými oříšky, můžete přidat špetku čerstvých bylinek. Místo medu lze použít jogurt nebo zakysanou smetanu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden