Cupcakes s malinovým krémem

Lahodné vanilkové dortíčky se sladkou ovocno-smetanovou čepičkou se doslova rozplývají na jazyku.

Suroviny na 12 kusů

Na těsto - 3 vejce - 100 g krupicového cukru - 2 lžíce teplé vody - špetka soli - 1 lžička jedlé soli - 100 g polohrubé mouky - 50 g špaldové mouky - 1 vanilkový lusk

Na krém - 200 g šlehačky - 1 sáček ztužovače na šlehačku - 1 hrst malin (mražených nebo čerstvých) - 200 g smetanového sýra - 60 g moučkového cukru

Postup

1. Vajíčka rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s krupicovým cukrem a teplou vodou do pěny. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh.

2. Do žloutkové pěny pomalu zašlehejte jedlou sodu, polohrubou a špaldovou mouku a zrníčka z vanilkového lusku. Nakonec do těsta přimíchejte sníh z bílků.

3. Formičky na cupcaky naplňte těstem asi do 2/3 a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C asi na 20 minut.

4. Připravte si krém. Ušlehejte šlehačku se ztužovačem a zvlášť utřete maliny se sýrem a moučkovým cukrem. Pak do nich vmíchejte šlehačku.

5. Krémem naplňte cukrářské zdobící sáčky a ozdobte vychladlé dortíky.

reklama
reklama

Komentáře