Můj čas na kafíčko

Cviky pro krásné a pevné paže!

Zdá se vám, že s přibývajícím věkem musíte daleko víc času věnovat svému tělu? Jsou vaše paže povislé a chcete to změnit?

Máme pro vás pár jednoduchých, ale velmi efektivních cviků, které změní vaše ruce k nepoznání. Tak na co ještě čekáte? Pusťte se do cvičení!

Od stehen k ramenům

První cvik je velmi jednoduchý. Budete k němu potřebovat jen dvoukilové činky nebo případně naplněné pet lahve vodou. Mírně se rozkročte, lehce se pokrčte v kolenou, abyste zachovala rovnou páteř a koukejte dopředu před sebe. Pak zvedejte ruce s výdechem od stehen směrem k úrovni ramen. Nezvedejte přitom samotná ramena, aby nebyla zbytečně zatížená krční páteř.

Jak si posílit bicepsy?

Na posílení horního svalu na paži musíte opět zvedat ruce vestoje s mírně roztaženýma a pokrčenýma nohama, ale tentokrát je budete ohýbat v lokti. Při zvedání rotujte zápěstí tak, že při zdvihu budou činky v dolní části proti stehnům a nahoře naopak proti ramenům. Do ruky si opět vezměte činky nebo naplněné plastové láhve.

Nechcete kupovat činky? Použijte plastové lahve.

Zvedejte paži vkleče

Klekněte si na kolena tak, že budete jako pejsek na všech čtyřech. Připravte si jednu činku vedle pravé ruky, chyťte ji a zvedejte ji s výdechem směrem za sebe s nataženou rukou až na úroveň hýždí. Po několika zdvizích ruce vyměňte. Při cvičení koukejte směrem dolů do podlahy. Během tohoto cviku nerotujte s rukou, ale naopak ji držte stále stejně přirozeně prsty proti tělu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden