Ďábelská směs na topinky

Chuťovka, kterou bude chtít každý váš host ochutnat. A určitě si řekne i o recept.


Ingredience:


300 g mletého hovězího masa


3 červené papriky


3 žluté papriky


1 a ½ cibule


6 polévkových lžic rajčatového pyré


3 chilli papričky


olej


sůl a pepř


tvrdý sýr


starší chléb


petržel


Postup:


Papriky důkladně zbavte jádřinců a nakrájejte je na malé kostičky, cibuli a chilli papričku nakrájejte nadrobno.


Na pánvi rozehřejte trochu oleje, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte chilli, mleté maso a nechte orestovat. Dále přidejte papriky, rajčatové pyré, osolte, opepřete a nechte dusit 10–15 minut.


Plátky chleba opečte venku na grilu před podáváním, ať jsou krásně křupavé, rozprostřete na ně směs a posypejte je strouhaným sýrem. Podávejte s trochou, ideálně domácí, pertržele. Ta nejenom chuť ještě zlepší, ale navíc vylepší i design pokrmu.


Něco navíc


Ďábelská směs na topinky se může servírovat i v „lehčí“ variantě – na topinkách opečených nasucho v topinkovači. Nebudou tak nasáklé olejem.

reklama
reklama

Komentáře