Můj kousek štěstí

Dagmar Havlová měla traumatický zážitek

Místo aby Dagmar Havlová (63) prožíla svátky v klidu a pohodě, prošla si pořádným nervákem. Šlo o její milovanou fenku, boxerku Grace, kterou dostala v roce 2012 od zvěrolékaře Jana Herčíka (59).

Když ji jako obvykle venčila v ulicích svého sídla na Ořechovce, najednou se přiřítil jiný pes, kterého si pán nehlídal a agresivně boxeřici napadnul. I když by se mohlo zdát, že boxer je dostatečně bojovné plemeno, které se hravě ubrání, Grace to šeredně odskákala.

Ona je spíš mírumilovné povahy a když útočí rozzuřené zvíře bez košíku i vodítka, nenaděláte nic. Chuděra malá skončila celá pokousaná. Nebýt majitele, který pak přiběhl a psa odtáhl, kdo ví, jak by to dopadlo.

Havlová s fenkou okamžitě jela na veterinu, kde jí museli ošetřit velké tržné rány. Grace teď musí chodit s ochranným límcem a kulhá na jednu tlapku. Nejspíš i Dagmar musela polknout prášek na uklidnění.

Napadení její věrné kamarádky pro ni byl obrovský šok, ještě teď ji mrazí, když si na tu hrůzu vzpomene. Naštěstí by ale boxerka neměla mít žádné trvalé následky a Dagmar se na všechno snaží zapomenout.

"Je tu nový rok, čas, kdy máme vhodnou příležitost k oproštění se od starých nánosů a kdy můžeme svou pozornost obrátit k novým začátkům," mluví s optimismem. Snad už tedy jen to dobré!.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden