Moje šťastná hvězda

Dagmar Havlová: Milostný život pro ni navždy skončil?

Když jí zemřel její milovaný muž, bývalý prezident Václav Havel (†75), zhroutila se. Dagmar Havlová (65) věděla, že na tom její manžel není dobře, ale na smrt svých blízkých se zkrátka nelze připravit. Uzavřela se do sebe a několik dlouhých měsíců jsme o ní vůbec neslyšeli.

Když se pak alespoň trochu z této ztráty vzpamatovala, veřejnost se o ni zase začala zajímat. Ovšem ne příliš v dobrém. Ještě když byl Václav Havel naživu, nikdo si proti jeho ženě netroufl říct křivé slovo.

Kdysi ji lidé zbožňovali

Po jeho smrti už však lidé tak schovívaví nebyli. Málokdo ví, jaká muka prý Havlová prožívala. A občas dodnes prožívá. Ještě když hrála naivní mladé dívky a byla velkým světem téměř nepoznamenaná, všichni si mysleli, že má před sebou zářnou hereckou kariéru.Pak se ale něco změnilo, a to v době, kdy potkala svého muže Václava Havla, který byl tou dobou ještě stále ženatý se svou první ženou Olgou Havlovou. (†62). Její kolegové i přátelé jí údajně měli vyčítat, že rozvrací manželství, ke všemu prezidentovi České republiky.Po smrti Olgy se do roka vzali. Od té doby se z ní také stala zcela jiná žena. Více distingovaná, uzavřenější, už se tolik nesmála a nebyla tak bezprostřední. Zkrátka přestala být taková, jak ji lidé zbožňovali.

Spor, který trvá dodnes

Někteří Havlovi přátelé dokonce tvrdili, že se z něj snaží jenom dostat co nejvíc peněz. Dříve si totiž ani jako slavná herečka nevydělala tolik, aby si mohla dovolit, co si později dopřávala jako první dáma.Když nakonec Havel zemřel, jeho jmění přešlo na ni. A to se ne každému líbilo. Nakonec dokonce začala vést spory se svou švagrovou, manželkou bratra Václava Havla a svojí jmenovkyní Dagmar Havlovou. Šlo o Palác Lucerna, který údajně chtěla herečka pro sebe, ale nakonec ji získala právě slovenská podnikatelka.

Dodnes s ní kvůli tomu také nemluví. Jenže švagrová zase herečce vyčítá to, že prodala Barrandovské terasy. Není však jediná, kdo jí to vyčítá. Barrandovské terasy jsou dnes majetkem řeckého podnikatele Michalise Dzikose, který začal tuto prvorepublikovou památku rekonstruovat.Jenže z toho údajně dělá obrovský hotelový komplex pro pražskou i mimopražskou smetánku. To se samozřejmě obyčejným lidem nelíbí, ale nevyčítají to zámožnému Řekovi, ale právě bývalé první dámě. A zřejmě jí to nikdo nehodlá jen tak odpustit, ačkoli od prodeje její části Barrandovských teras uplynulo už patnáct let.

Přátel už jí příliš nezbývá

To není však to jediné, co jí kdekdo vyčítá. Rovněž má neustále na talíři i fakt, že si užívá majetek, jenž kdysi rodina Havlových vlastnila a nemá na to právo. Na osobní majetek jejího manžela, jako je například oblečení či nábytek, si prý ale nikdy sáhnout nenechá.Dodnes je údajně jeho pracovna v takovém stavu, v jakém ji navštívil těsně před svou smrtí. Možná nemá žádný vztah k majetku jeho rodiny, ale k němu samotnému byla citově připoutána natolik, že i dnes jí jeho smrt vhání slzy do očí.

Z odchodu milovaného manžela se totiž doteď nevzpamatovala. Když jí o pár let později začali umírat další její blízcí a přátelé, vypadalo to, že osud ji definitivně srazil na kolena. Během jediného roku jí totiž zemřelo hned sedm přátel, a tak už jí jich příliš nezbývá.Nebo alespoň těch, kteří ji skutečně mají rádi a kterým na ní skutečně záleží.

Muži ji pořád chtějí

Poslední měsíce se navíc k její duševní bolesti přidaly i fyzické. Musela dokonce podstoupit náročnou operaci štítné žlázy. Myslela si, že se jí konečně uleví, ale má sníženou obranyschopnost a sem tam se nemoc projevují i na její váze. Což pro ženu, která si na své postavě dává hodně záležet, je obrovské trauma, kvůli němuž ztrácí sebevědomí. Ale to herečce rozhodně chybět nemusí.

Stále na ni prý stojí zástupy mužů a ostatní ženy jí jen tiše závidějí. Problém však je, že se údajně kdysi zařekla, že žádného jiného muže už nikdy nechce. Jak jsme se však dozvěděli od jedné z jejích kamarádek, možná se v posledních týdnech přecejen něco málo změnilo.

Střeží si soukromí

Údajně se podle některých jejích kolegů stýkala s nějakým mužem, který ji po každém představení v Divadle na Vinohradech zval na skleničku. Této známosti je už ale zřejmě také konec. Když se někdo Havlové zeptá, kdo pan Tajemný vlastně je, tvdí, že nikdo a že žádného muže nemá.Proč by si ale nemohla najít kamaráda? To jí přece nikdo nezakazuje. Jenže Havlová si vždycky své soukromí bedlivě střežila, a tak je pochopitelné, že bude tajit i nevinné přátelství.

Už nechce riskovat

Už je tomu sedm let, kdy její manžel zemřel.Rozhodně má právo na to, aby znovu žila šťastně a po boku muže, který ji bude mít rád. Vždyť má jen svoji dceru Ninu Veškrnovou (41). Ta má však vlastní život a nemůže už s matkou trávit tolik času. Kdo však herečku zná blíž, tvrdí, že s ní nikdo příliš dlouho nevydrží.Údajně se ke všem kolem sebe chová povýšeně. A to mnohé samozřejmě odradí. Přátelé ovšem tvrdí, že je to jen její způsob obrany. Nechce si nikoho pustit k tělu, bojí se, že se někomu zase něco ošklivého stane a bude opět trpět. Ale je snad lepší žít nadosmrti sama než zkusit štěstí a risknout další vztah?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden