Můj kousek štěstí

Daň za slávu: davy čumilů

Popularita má i své stinné stránky, herci a zpěváci by mohli vyprávět! Bývalá první dáma Dagmar Havlová (68) se o tom v současné době přesvědčuje na vlastní kůži a nelíbí se jí to.

Z její vily v pražských Střešovicích se stalo poutní místo srovnatelné s Faustovým domem, Staroměstským orlojem či „hřbitovem bláznů“ v Bohnicích, kde probíhají noční komentované prohlídky.

„Už jsem rozčilená. Nejsem žádné muzeum! Prosím snažně! Nevíte, kam se obrátit? Stojí tady zástup za zástupem,“ popisuje manželka zesnulého prezidenta Václava Havla (†75), jak probíhá její neděle.

Před vilou se střídají autobusy plné nadšených turistů, až do obývacího pokoje je slyšet hlas průvodce zesílený mikrofonem. „Proč u domu stojí tak dlouho a jsou tak nahlas? To si neuvědomují, že vstupují do soukromí?“ zoufá si herečka, která promýšlí nejrůznější způsoby, jak se bránit.

„Napadla mě vajíčka,“ připustila. Také se jí hlavou mihla představa hadice s ledovou vodou. Takové způsoby se však k ženě jejího typu nehodí. Jenže kde má najít klid, když podobné horory zažívá i na chalupě v Hrádečku? „Nejde jít ani na zápraží,“ posteskla si.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden