Moje šťastná hvězda

Dana Morávková: Bývala poslušná dcera

Už odmala byla vzornou dcerou a své rodiče poslouchala na slovo. Herečka DANA MORÁVKOVÁ (47) pilně studovala, aby se dostala tam, kde je dnes. Ona sama tvrdí, že velký podíl na její kariéře mají i její rodiče.

Jako malá holčička byla prý velmi poslušná a s rodiči neměla snad nikdy žádné spory. Herečka Dana Morávková (47) už odmala věděla, kterým směrem se chce ubírat. Nicméně v pubertě ji od jejího snu stát se herečkou a tanečnicí hodně věcí rozptylovalo.

Podle jejích slov to byli údajně rodiče, kteří jí nedovolili sejít z cesty a snažili se jí na maximum podporovat. Úspěšně vystudovala DAMU a následně také HAMU, obor choreografie. Už v dobách, kdy byla nezletilou studentkou, se objevovala v televizních snímcích.

Poprvé si před kameru stoupla ve svých čtrnácti letech, a to díky dokumentárnímu filmu Veronika, který se zaměřuje na život Boženy Němcové. Poté se jí pracovní nabídky jen hrnuly, jako mladá dívenka si ještě zahrála ve filmu Bloudění orientačního běžce nebo také v Princezně Husopasce.

Princezna a hrdinka

Režisérům se nejlépe hodila do rolí princezen a různých hrdinek. Proto k ní tyto typy rolí nějakým způsobem přirostly a diváci si ji už v jiné pozici představovali jen těžko. Ona ale zvládla zahrát snad všechno, co se jí zadalo, takže se hodně rychle stala velmi žádanou herečkou.

V současnosti se asi nejčastěji objevuje v seriálu Ordinace v růžové zahradě, ve kterém už hraje několik let. Ona sama tvrdí, že je se svým životem spokojená, a děkuje za to především svým rodičům, kteří s ní měli jen ty nejlepší úmysly.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden