Moje šťastná hvězda

Dana Morávková: Ztrácí přízeň diváků i fandů!

Ještě když DANA MORÁVKOVÁ (46) ztvárňovala jen jednu z hlavních rolí v nekonečném seriálu, všichni ji chválili a obdivovali. Pak se z ní ale stala moderátorka v soukromé televizi a teď kvůli tomu sklízí jen samé posměšky.

V únoru letošního roku měla možnost moderovat svůj vlastní pořad na televizi Barrandov úplně poprvé. Jak sama přiznala, byla z toho hodně nervózní. Ale těšila se na to. Vždyť je to příležitost vymanit se z čistě herecké profese a alespoň na pár minut týdně převzít moderátorskou roli.
„Jsem tím úplně posedlá a moc si to užívám. Těší mě, když se mi lidé otevřou, a zaplať pánbůh se mi otevírají,“ nechala se slyšet krátce po uvedení pořadu. „Strašně bych si přála, aby tento pocit měli i lidé doma u televizních obrazovek. Aby se dozvěděli něco, co se třeba nikde jinde nedozvěděli,“ rozplývala se. To ale ještě netušila, jaké bude mít její pořad negativní ohlasy!

Trochu nostalgie

Úlohy moderátorky se ale nezhostila poprvé. Před 25 lety se proslavila jako moderátorka oblíbeného ranního pořadu Snídaně s novou. Zřejmě si chtěla své dovednosti oživit a trochu si zavzpomínat na svá mladá léta. „Mám pocit, že moderování je blízké novinařině, kterou jsem nevystudovala, a nejsem žádná novinářka, jsem však holka zvídavá a ráda čtu. Hraní je úplně něco jiného. Herci jsou velmi často rádi za postavy a nejsou rádi sami za sebe, kdežto jako moderátor musím být sama za sebe,“ vysvětluje Morávková důvod, proč se ráda k moderátorské profesi vrací. Jenže ne vždycky se všechno povede tak, jak člověk chce. A už po prvním dílu jejího nového pořadu bylo zřejmé, že u diváků neuspěla tak, jak pravděpodobně očekávala.

Není dostatečně nad věcí

„Přestože je Dana výborná herečka se skvělou dikcí, tady se mi zdá, že by mohla být více nad věcí,“ okomentovala její moderátorský výkon známá jazyková lektorka JANA POSTLEROVÁ (75). „Moderátor je především usměrňovatel pořadu a ona se často neudrží na uzdě, až moc prožívá příběhy se svými hosty. Přitom prožívat by je měli hlavně oni a diváci.“ Bohužel není sama, komu se výkon Morávkové příliš nelíbí. Stěžují si i samotní diváci. „Chtěl jsem talkshow, kde nebude KAREL ŠÍP (72) a JAN KRAUS (64), dostal jsem Morávkovou se zkroušeným výrazem, která ze sebe hodinu nevypravila nic jiného než jen vyčítavou větu směrem k oběma hostům,“ píše jeden z diváků na sociálních sítích.

Vůbec ji nešetřili

Existují ale i drsnější hodnocení. „Kecy o ničem, žádný odbornější pohled na dané téma. Jednoznačný odpad,“ nerozpakují se pořad komentovat diváci. Vypadá to, že tentokrát herečka návrat na moderátorský post příliš uspěchala. Zřejmě se měla lépe připravit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden