Můj kousek štěstí

Daniel Hůlka - Kvítko z čertovy zahrádky

Můj kousek štěstí

Celý život toužil po svobodě, málem na to umřel, dnes poslouchá na slovo malou holčičku a cítí se šťastný.

Rodina Daniela Hůlky (53) byla trnem v oku komunistického režimu. Aby ne, pradědeček byl uhlobaron, a to se neodpouštělo. Dědeček byl v padesátých letech odsouzený k trestu smrti, z nějž se časem stalo doživotí.

Domů ho pustili umřít. Rovněž tatínek Daniela Hůlky skončil v sedmdesátých letech za mřížemi. Budoucímu opernímu pěvci byly asi tři roky, rodina mu hrozné tajemství neprozradila, tvrdili, že táta je na dlouhé služební cestě.

Malý Daniel se pravdu časem dověděl od kamarádky, se kterou se popral. „Když odcházel, byl to černovlasej a vysokej sportovec, když se vracel, byl to bělovlasej shrbenej pán, co vážil asi tak padesát kilo,“ vzpomíná zpěvák.

Hůlka starší zemřel v osmapadesáti letech na rakovinu. „Je to můj hrdina, můj vzor,“ zdůrazňuje Daniel. Když šel z pohřbu,

Zbývá vám 80% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden