Můj kousek štěstí

Daniela Kolářová - Svůj šarm neztrácí ani s věkem

Nejenže patří Daniela Kolářová (70) k našim předním herečkám, bezesporu ji můžeme zařadit i mezi ty nejkrásnější. Její křehké kráse už v životě podlehl nejeden muž.

Když se sestavoval žebříček deseti nejvíce svůdných hereček české normalizace, nikdo se nemohl divit, že Daniela Kolářová (70) obsadila jednu z významných příček. Svou zvláštní krásu a křehkost předvedla v mnoha rolích. Za zmínku rozhodně stojí filmy Noc na Karlštejně, Léto s kovbojem nebo třeba Na samotě u lesa. Na druhou stranu je třeba dodat, že nikdy nehrála vyloženě naivní krásky, její vzhled ji totiž tak trochu předurčoval pro půvabné, ale rázné ženy, které rozhodně vědí, co od života chtějí. Jako by jí snad režiséři psali řadu z nich přímo na tělo. Daniela Kolářová je v mnoha případech totiž přesně taková, jakou ji diváci znají z některých svých oblíbených filmů.

kolarova_leto_s_kovbojem_bonton

Všechny dokonale zmátla

Budiž jí ke cti také to, že na rozdíl od jiných svých kolegyň, stárne s grácií sobě vlastní, což jí na půvabu nijak neubírá, ba naopak. Že má na krku rovných 70 křížků by jí totiž hádal asi jen málokdo. Vzhledem k tomu, že s kolegou Jaromírem Hanzlíkem (69) ztvárnila herečka hned několik filmových a televizních párů, měla spousta lidí za to, že spolu byli i v soukromí. „Životní pár jsme spolu nikdy netvořili. Nic jsme spolu opravdu neměli. Jsme jen kolegové,“ vysvětluje herečka s odstupem času. Tu a tam se prý potkají, v kontaktu ale nejsou. Osudovým mužem byl v tomto ohledu pro Danielu Kolářovou herec a režisér Jiří Ornest (†70). Seznámili se ještě na DAMU a mladou herečku charismatický spolužák okamžitě okouzlil. Mezi herci a hlavně mezi fanoušky se ale odjakživa šuškalo, že Kolářová chodí s Hanzlíkem. Sama herečka tak všechny dokonale zmátla a překvapila, když se v osmadvaceti letech provdala za Ornesta. Vzhledem k tomu, jak veřejnost dávala neustále Kolářovou a Hanzlíka dohromady, přestože byla dávno provdaná, není divu, že Ornest pořádně žárlil. V době, kdy se herečce narodili synové Šimon (43) a Matěj (40), se v divadle moc nenosilo, aby si umělkyně pořizovaly děti.

Zázraky života_TV Prima

Nebála se o kariéru

Předchozí generace hereček dokonce v některých případech potomky raději vůbec neměla, aby neohrozila slibně rozjetou kariéru. V tomto ohledu byla největší průkopnicí Iva Janžurová (76) se svými dvěma dcerami a po ní následovala právě Daniela Kolářová. „Děti jsou zázrak,“ říkávala. Na druhou stranu se ale nikdy netajila tím, že pochopitelně nebylo nijak snadné skloubit kariéru herečky s rodinou. Přesto se jí to jako jedné z mála dokonale podařilo. Rodinného štěstí si však užívala pouhých 14 let, pak se manželství s Jiřím Ornestem rozpadlo. Ovšem jenom na nějakou dobu.

0504_Setkani v cervenci_02_kaiser_kolarova

Z románku se rychle poučila

Co přesně stálo za rozpadem vztahu Kolářové s Ornestem, se dodnes vlastně pořádně neví. Nejčastěji se však mluví o častých nevěrách slavného režiséra. Sama herečka se přiznala, že se nikdy rozvádět nechtěla, protože sama vyrůstala v rozvedeném manželství, což ji hluboce poznamenalo. Porozvodová doba byla pro Kolářovou velmi těžká, zůstala sama s dvěma kluky v pubertě. Ti jí dávali pořádně zabrat, a tak není divu, že hledala nějakou útěchu či povyražení. „Prožila velké milostné dobrodružství s Martinem Stropnickým (60),“ prozradila před lety jedna z hereččiných kolegyň. Tento vztah jí ale prý otevřel oči. „Danka pak zjistila, že tím pravým mužem je její bývalý manžel. Že jen s ním bude schopná zestárnout,“ dodává s tím, že se k němu vrátila a on ji velmi rád přijal zpět, protože stejně jako on byl jejím osudovým mužem, ona byla osudovou ženou pro něho. Nic bohužel netrvá věčně, a to ani osudový vztah, který si Kolářová dokázala vybojovat po rozvodu zpět.

Osud je znovu rozdělil

Letos na jaře se totiž musela herečka se svým manželem Jiřím Ornestem navždy rozloučit. Zemřel na karcinom močového měchýře. Do poslední chvíle o něj s láskou pečovala a dokázala tak, že není jen krásná a talentovaná, ale také naprosto oddaná a silná osobnost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden