Můj kousek štěstí

Dátá másála vám pomůže přežít chlad

Jste promrzlí a potřebujete se rychle zahřát? Zkuste si uvařit a popíjet tento lahodný, nádherně prohřívací a povzbuzující mléčný čaj.

Nápoj s orientálním názvem Dátá másála náleží do indických specialit. Je známý také pod názvy „čaj pro dobrou náladu“, ajurvédský čaj anebo také bílý čaj. V Indii byste ho dostali kdekoliv na ulici podobně jako u nás zmrzlinu, ale v Evropě není ještě tak známý, a to dokonce ani v některých čajovnách. Dátá másálu je třeba vařit přísně podle starověké ajurvédské tradice, aby byl čaj účinný. Nápoj obsahuje čajové koření kardamom, zázvor, hřebíček, skořici a bílý pepř. Podle starověké indické medicíny ajurvédy pomáhá tento čaj při vyrovnání tělesné teploty, dodává energii k léčení nemocí dýchacích cest, působí proti kašli, rýmě, pomáhá snižovat horečku a harmonizuje krevní tlak. A pokud se cítíte smutní, máte splín nebo vás někdo rozzlobil, dokáže přivolat dobrou náladu a pozitivní naladění.

Jak čaj vyrobit?

Do vroucí vody dáte černý čaj a výše uvedené koření nebo přímo koření s názvem Dátá másálu. Tuto směs koření seženete v čajovnách nebo ve zdravé výživě. Necháte povařit jednu minutu. Pak přidáte mléko a necháte vzkypět. Pokud povaříte déle, může být čaj pěkně ostrý. Nakonec scedíte a podáváte zásadně teplý. Je možno jej osladit medem nebo slazení vynechat. Záleží na vaší chuti. Neservírujete do konvice, ale naléváte do šálků a pomalu vychutnáváte. Dátá másála je velmi povzbuzující při čtení nebo studování dlouho do noci. Tento čaj je velice příjemný na žaludek. Skvěle se také hodí jako ranní životabudič po prohýřené noci .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden