Můj kousek štěstí

Dává výpověď! Je to rozumné?

Lehkomyslných kroků je minulost herečky Veroniky Gajerové (59) plná.

Tomu se věří jen těžko. Po uši zadlužená Veronika Gajerová (59) se dobrovolně rozloučila s Městskými divadly pražskými, kde byla ve stálém angažmá po několik desetiletí.

Zářila tu nejen jako herečka, ale přesvědčila diváky, že též výborně zpívá – představila se i jako šansoniérka či muzikálová zpěvačka.

Je rozumné opouštět v současné složité době stálou divadelní scénu a vzdávat se jistoty, že se každý měsíc objeví na účtu výplata? Nemluvě o tom, že diváci cítí zklamání, měli svou Veroniku upřímně rádi.

Sama s dětmi

Zejména v hereččině případě lze mluvit o nerozumu. Zdá se, že přitažlivá blondýnka je tělem i duší nepraktická umělkyně, což se už ukázalo. Jako hospodyňka se neosvědčila, vedla svou domácnost do zkázy a nadělala milionové dluhy.

Vysvětlila, že ji opustil partner Petr Kracik (63) a ona zůstala sama se dvěma dětmi, a tak byla nucena půjčovat si peníze. Nutno však podotknout, že si v Ordinaci v růžové zahradě, kde tehdy působila, vydělala jistě dost na to, aby se nedostala do dluhové pasti – kdyby ovšem dovedla s penězi správně nakládat.

Prostě končí

„Už nechci být nikde ve stálém angažmá. Chci se spoléhat sama na sebe,“ překvapivě prohlašuje blondýnka, jejíž kuráž hraničí s lehkomyslností. „Dohraju tam dvě představení a po pětatřiceti letech končím. Chci hrát to, co mě baví.“ Její bohémství až leká.

Na druhou stranu klobouk dolů, že se z dluhů nehroutí, naopak – do budoucnosti hledí s nadějí. „Chytám nový dech. Z dluhů zbývá necelý milion, úroky mi odpustili. Věřím, že všechno zvládnu,“ prohlašuje. Jak to však zvládnout bez pravidelného příjmu?

Až na dno

V jisté době její dluhy činily bezmála pět milionů a věřitelé jí vyhrožovali vším možným, třeba i únosem dětí. Uvažovala o sebevraždě, to už je naštěstí minulost. „Jsem nesmírně vděčná za to, že jsem si takzvaně namlela hubu,“ říká dnes.

„Opravdu to s pokorou přijímám tak, jak to jde. Vážím si každého dne, úsměvu nebo opravdového vřelého slova od lidí.“  Poučila se ze své životní krize?

Hraje už jen v zájezdovém představení Nejstarší řemeslo – přitom musí splácet dluhy. Půjčila si mimo jiné i od přátel a kolegů, ztratila tak jejich důvěru. Doufejme, že ví, co dělá.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden