Moje šťastná hvězda

David Prachař: Děsí ho rychlé stárnutí!

Už teď jej děsí chvíle, kdy půjde do penze! Pro DAVIDA PRACHAŘE (59) je věk jeho nejhorší noční můra a nedokáže si představit, že za pár let bude sedět doma s rukama v klíně a nic nedělat. Přesto se nechal slyšet, že už herectví nedává tolik co dřív. Proč?

M ožná nikdy neměl tolik pracovních nabídek jako právě v současnosti. Podobně je na tom i jeho manželka LINDA RYBOVÁ (42). Nouzí o práci rozhodně netrpí ani ona. „Hraju v mnoha představeních a musím zaťukat, netrpím syndromem silné únavy, jen mi nezbývá moc volna,“ postěžoval si trochu. Přesto je něco trápí. Smutní kvůli tomu, že kolikrát se spolu potkávají pouze v ložnici, když jdou oba spát. A Prachař už se proto cítí vyčerpaný. Přiznal se, že svým rolím nedává tolik, jako tomu bývalo před lety. „Herectví je podobné vrcholovému sportu. Jsem jako Jarda Jágr, trénuju hodně, ale nejdu do akce na sto procent,“ směje se. Proto začal myslet na důchod a na to, co bude, až už nebude hrát. Na jednu stranu si to nedokáže představit, ale na druhou stranu je pro něj šedesátka věkem, kdy je čas to pomalu zabalit.

David Prachař, Linda Rybová: Trápí je, že na sebe nemají tolik času, kolik by chtěli.

Nechce čekat na smrt

„Je to sranda, že za pár let půjdu do důchodu. Neumím si ale představit, že budu doma sedět jako důchodce. Umím si ale představit, že dostanu penzi, na to se těším,“ neztrácí humor ani nadhled. Jediné, co nechce, je čekat na smrt. Naštěstí má tři malé děti, takže ještě pár let se rozhodně nudit nebude. Pořád má co dělat. A až se mu o zábavu nebudou starat děti, pořád má ještě jiné záliby. „Na skútru si opravdu odpočinu. Obvykle nepřemýšlím, kam jedu, ale prostě jedu.Všude je pěkně,“ svěřil se. Až jednou přestane hrát, bude mít aspoň čas cestovat a užívat si partnerky. Pravda ovšem je, že většinou herci nikdy neodejdou do penze úplně. Pokud jim to umožňuje zdraví, hrají aspoň malé role, dokud mohou a dokud je to baví.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden