Můj kousek štěstí

Dcera díky ní poznává velký svět

Nedávná oslava narozenin Františka Janečka (77), významného bosse českého showbyznysu, měla jednu perlu. Byla to perla nepříliš okázale nápadná, zato krásná a novotou se blýskající. Valentýna Vojtková (19) byla uvedena do společnosti, a to přímo mezi největší výkvět hudební a herecké branže.

Dcera rockera Josefa Vojtka (56) a jeho býválé partnerky, herečky Sabiny Laurinové (49), hosty narozeninové party zaujala svou skromností i bezprostředním projevem. Záhy bylo znát, že po své mámě zdědila tyto vlastnosti, které mezi celebritami vídáme poměrně zřídka.

Valentýna studuje balet na Pražské konzervatoři a od počátku svého působení na škole trvá na tom, že si cestičku v umění bude prošlapávat sama, na protekci je prý alergická. I proto své rodiče mezi smetánku, kde se, jak známo, snadno navazují kontakty, které jsou pro kariéru umělce neprosto klíčové, doprovází jen velmi zřídka.

„Jsem narozená ve znamení Býka, takže jsem tvrdohlavá. Navíc nemám ráda, když má někdo protekci. A já bych se styděla, kdybych věděla, že jsem něco dokázala díky protekci. Mně by to nedělalo radost,“ vysvětluje Valentýna své pohnutky.

Takový přístup možná podědila po svém otci, lídrovi skupiny Kabát, který si cestu ke slávě vyšlapával také sám, zatímco její máma, dcera známého režiséra Františka Laurina (86) měla cestu ke své současné lukrativní roli v televizním seriálu Sestřičky jistě o poznání přímější. Ještě si musíme nějaký pátek počkat, jakou strategii zvolí mladší ze dvou dcer Laurinové, Maja Kameníková (13).

Ta sice občas múzy také pokouší, jako když kupříkladu zaměstnávala pozornost členů domácnosti snaživou hrou na ukulele, ale maminka by byla pro, aby šla ve šlépějích svého otce, stomatologa Karla Kameníka (54) a stala se lékařkou. Její pohnutky lze pochopit snadno. Zdravotník v rodině, to se zkrátka hodí...

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden