Můj čas na kafíčko

Dcera mě málem dostala do neřešitelné situace!

Naši blízcí nás dovedou překvapit a někdy je to opravdu velký šok.

Vdávala jsem se v životě dvakrát. První manželství bylo spíš omylem a po roce napětí a hádek jsme se s Liborem rozvedli. V druhém už jsem byla spokojená. Na svět jsem přivedla dceru Petru. Právě ona mi ale v dospělosti uvedla do nečekané situace.

Vůbec se mi to nelíbilo

Viděla jsem už delší čas, že by mi Petra něco ráda řekla, ale moc se jí do toho nechce. Předtím se vždy svěřila i s ožehavými problémy. Nyní mlčela. Nedalo mi to a zeptala jsem se tedy dcery sama. Bylo evidentní, že se o svém problému moc nechce bavit, nakonec ale promluvila.

Vyšlo najevo, že se zamilovala do výrazně staršího partnera, navíc třikrát rozvedeného. Věděla, že se mi to nebude líbit, a v tom měla samozřejmě pravdu. Snažila jsem se tvářit klidně.

Petru jsem dobře znala a bylo mi jasné, že kdybych se rozčilovala nebo zlobila, nijak bych tomu nepomohla. Musela jsem doufat, že sama pochopí, do jakého bláznivého a nespolehlivého vztahu se žene. Netušila jsem, že mě čeká ještě další nepříjemné překvapení.

Netušila jsem, co dělat

Nijak jsem se Petry nevyptávala na další podrobnosti. Po několika týdnech mi dcera ukázala svého staršího přítele na fotografii a já jen vytřeštila oči. Tím přítelem byl Libor, můj první manžel, což Petra nevěděla. O tomto období mé minulosti jsme spolu nikdy nemluvily. Byla to pro mě hodně složitá situace.

Petře jsem nic neřekla a horečně jsem přemýšlela, jak bych se měla zachovat. Předpokládala jsem, že Libor později zažije tentýž šok jako nyní já. Promítala jsem si v duchu všechny možné varianty, které mohou nastat. Ani jedna z nich se mi nelíbila.

Naštěstí to dopadlo dobře. Libor se s Petrou rozešel, aniž by se  oba dozvěděli, s kým to vlastně měli vztah. Já jsem si definitivně oddechla až tehdy, když mi Petra přivedla ukázat nového přítele, svého vrstevníka.

Alena M. (59), Opava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden