Moje chvilka pohody

Dcera přistihla mého partnera při nevěře

Partnera jsem si našla před víc než pěti lety a byla přesvědčená, že už budeme spolu až do smrti. Z omylu mě vyvedla dcera, která ho přistihla při nevěře!


Najít si nějakého hodného a inteligentního muže není pro ženskou lehké v žádném věku, natož v tom mém. Nebyla jsem nejmladší a děti už byly dávno samostatné. To ony mi neustále domlouvaly, abych si někoho našla a nebyla pořád tak sama. Asi se bály, že jim zůstanu jednou na krku! Já ale o nikoho moc nestála. Nechávala jsem to osudu.


Vydala jsem se k rybníku


Buď se nějakou náhodou s někým seznámím, nebo ne. Ale jít se někam ztrapňovat a přetvařovat kvůli cizímu chlapovi, tak to se mi vážně nechtělo. Kamarádka se totiž zúčastnila také té rychlo seznamovací párty, kdy si člověk asi po pěti minutách sedá postupně k připraveným stolečkům, s každým promluví a přidělí body. Podle toho se potom neznámý muž a žena spárují a občas něco vyjde. Byla z té akce úplně v šoku, protože musela zaplatit dost tučné vstupné a potom zjistila, že u stolků sedí samé ženské! „O chlapy je prostě nouze, budeme se s tím muset smířit!“ konstatovala, když byla nucena jet na dovolenou sama. Mně nenalákala. Odjakživa jsem nesnášela hory. Spokojila jsem se s jakýmkoli jezerem nebo rybníkem, hlavně že jsem byla u vody. K jednomu jsem se vydala do jižních Čech. Na jaře a na kolo!


Dětem se nezamlouval


Cyklostezka vedla okolo celého rybníku a já se kochala jarní přírodou, když v tom mě málem porazil nějaký neopatrný chodec. Sesedla jsem z kola a chystala se mu od plic něco peprného říct. „Nemohl bych vás radši pozvat na limonádu, místo těch hádek?“ zeptal se a já ke svému údivu souhlasila. Domů jsme už zamířili coby pár. Děti z mé nenadálé známosti byly nadšené míň, než jsem předpokládala. Když jsem konečně měla přítele, nějak se jim to najednou nezdálo. „Mami, a není k tobě nějaký starý?“ ptal se syn a dcera jen pokrčila rameny: „Starý a taky takový opelichaný!“ Byli oba nespravedliví. Můj Saša byl jen o deset let starší. Nebyl vysoký ani malý, tlustý ani tenký. Prostě akorát! I jeho chování bylo takové umírněné, tedy mimo té jedné hádky při našem seznámení. Ale ani ta se vlastně díky němu nekonala.


Na fotce se objímal s jinou


Žili jsme si hezky pěkných pět let, když mi zavolala dcera s tím, že se mnou potřebuje nutně mluvit. Prý se musíme sejít někde jinde, třeba v cukrárně! „Mami, musím ti něco říct, ale ráda asi nebudeš,“ začala a já nechápala, o čem mluví. „Ten tvůj Saša ti zahýbá!“ začala dramaticky a pokračovala líčením Sašovy domnělé nevěry. Nevěřila jsem jí. Určitě to byla nějaká mýlka! Nedorozumění! To by mi můj Saša neudělal. Ona ale vyndala z kabelky mobilní telefon a začala mi ukazovat fotky. Nafotila ho přímo při činu! Tedy při líbání a osahávání. Na ulici hned za naším domem! „Ty fotky jsou ze včerejška. Byla jsem zrovna na cestě k vám. Celou noc jsem přemýšlela, zda ti to mám říct nebo ne. Ale jak bych se ti mohla dívat do očí a tajit jeho nevěru?“


Na fotografiích byla vidět paní tak v mém věku. Docela hezká! Vjel do mě vztek. Jak jsem mohla být tak slepá! Ničeho si nevšimnout. Kaňour jeden!


Vlepila jsem mu facku


Uvědomila jsem si, že jsem Sašu od minulého dne vlastně neviděla. Přišel až v noci, když jsem spala. A ráno jsem odešla do práce dřív než on. Určitě byl s ní, s tou ženskou! Vtrhla jsem domů jako dračice a netrpělivě vyčkávala příchodu svého drahouše. Než mohl cokoli říct, jednu jsem mu vlepila. Hned mezi dveřmi! Až potom jsem si všimla, že ta jeho milenka stojí za ním. Tvářila se dost rozpačitě, ale neutekla. Mlčela a tázavě se dívala na Sašu. Ten si držel tvář a ukázal rukou na tu ženskou: „Jarunko, přijela moje sestra. Neviděli jsme se skoro dvacet let! Tak jsem ti jí chtěl představit. Včera jsme se potkali úplně náhodou, měla namířeno do hotelu. Zrovna přiletěla!“ Krve by se ve mně nedořezal. Uvědomila jsem si, že i na těch fotkách jí dává jen pusu na tvář a bere kolem ramenou. Bylo mi trapně! Ona se ale začala smát. Prý si připadá jako u sebe doma ve Španělsku, kam se kdysi vdala. Samá emoce a žádná nuda! A tak se za ní v létě chystáme. Bydlí skoro u moře!


Jarka M. (56), Kladno

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden