Moje chvilka pohody

Dcera vystřídala hodně partnerů. Snad už jednou u jednoho zakotví

Ivetka se vdávala ve čtyřiadvaceti. Honosnou svatbu se svým princem si vysnila a přesně takovou ji měla. Nebyla to levná záležitost, ale viděli jsme, jak je zamilovaná a jak je to pro ni důležité. Splnili jsme jí každé přání.

Standa byl prima kluk, který si přál velkou rodinu. Asi takovou, z jaké pocházel. Měl dvě sestry a bratra a rodiče pocházeli taky z mnoha sourozenců. Celá rodina držela pospolu a často se navštěvovali. Ivetě to imponovalo. Byla jedináček. Hodně jsme si přáli jí pořídit sourozence, ale ze zdravotních důvodů už to nevyšlo.

Odkládala děti

Po svatbě měli mladí novomanželé ještě plno plánů, které musejí stihnout před narozením dětí. Procestovat všechny vysněné cíle. A sehnat a zařídit důstojné bydlení. Postupně si plnili své sny a Standa začal naléhat, aby už měli miminko.

Jenže Ivetka si přišla mladá, že má na děti ještě dost času. Nevím přesně, jestli to byl pravý důvod toho, že se dva roky po svatbě rozváděli. Nikdy jsme se žádnou jinou verzi nedozvěděli. Nechápali jsme ale, proč se tak rychle začali nesnášet.

Zanedlouho po rozvodu přišla Ivetka s novým partnerem. A zase. Láska jako trám. Táhlo jí na osmadvacet a já slavila padesátiny. Ivetka s Alešem nám na oslavě oznámili, že čekají miminko. Byla jsem šťastná, že budu babička, ale zároveň trochu zklamaná, proč to nepřišlo už se Standou.

Nikdy jsem ale Ivetce do výběru partnerů nemluvila, tak jsem v tom pokračovala a těšila se na nový život v naší rodině. Trochu mě zarazilo, když mi Ivet těsně před porodem oznámila, že můj budoucí vnuk Matýsek už má tříletého sourozence, kterého má Aleš z předchozího vztahu.

S manželem jsme to brali sportovně. Dnes je jiná doba, jen doufáme, že teď už to těm mladým vyjde a budou spolu šťastní nejlépe navěky.

Nechal ji s dítětem

Dlouho to vypadalo, že Iveta našla konečně štěstí. Byla opravdu zamilovaná, šťastná, že má krásného a zdravého synka, který přišel v pravý čas. Teď už jí prý mateřství naplňovalo. Překypovala radostí i energií.

Když byly Matýskovi čtyři roky, Aleš Ivetku znenadání opustil. Nic nenasvědčovalo tomu, že si tak rychle sbalí kufry a odejde. Zůstala sama v domě, který s Alešem společně vybudovali. Nešťastná a šokovaná.

Nechápala, jak z tak velké lásky mohl tak rychle utéct. Následovaly tahanice o majetek i Matýska. Nakonec dům prodali a Aleš koupil Ivetě byt, ve kterém jim bude s Matýskem dobře. Aleš se o Matýska zajímá, platí mu kurzy juda a vídá se s ním v dohodnutý čas.

Komunikace Ivety a Aleše je ale samozřejmě mizerná. Řeší jen provozní věci, jak si předat syna na hlídání.

Tvrdá lekce

Iveta dostala tvrdou lekci. Ukázalo se to, co jsem jí říkala, než se Matýsek narodil. Proč Aleš utekl od svého prvního dítěte? Když to udělal jednou, je schopný to zopakovat. Nevěřila mi. Nechtěla.

Byla zamilovaná nastávající maminka. Ale chtěla jsem ji varovat, co se může stát, ne ji děsit. Bohužel jsem to předpověděla. Doufám, že nepřivolala. Snažili jsme se jí pomáhat. Skloubit práci a vyzvedávání Matýska ze školky nebylo jednoduché.

Já mám naštěstí volnou pracovní dobu, tak můžu kdykoliv zaskočit. Jenže naše Ivetka neumí být sama. Chtěla mermomocí, aby měl Matýsek doma mužský vzor, když tatínek nefunguje. Chtěla mu sehnat náhradu. Chtěla mít úplnou rodinu.

Chtěla se cítit milovaná. Pár chlapíků po rozchodu s Alešem domů přivedla, ale nemělo to většího významu. Jeden nebyl zvědavý na malého kluka, se kterým se musí dělit o maminku a hlavně se mu podřizovat.

Druhý byl zase moc zapálený rychle vybudovat vztah a sestěhovat se. Iveta začala být opatrná. Hlavně po tom, co se Matýsek sám vyslovil, že jednoho tátu má a žádného strejdu doma nepotřebuje a poslouchat stejně nebude.

Už je to ten pravý?

muž. Seznámila se s ním náhodou v práci. Je o pět let starší, rozvedený, má osmiletou dceru a vlastní život, který pomalu prolíná s tím Ivetiným. Stejně tak to má Ivetka. Nenásilně se vídají, vyjedou na víkend, občas i s dětmi a takto se oťukávají skoro rok. Věřím, že moje dcera jednou své štěstí opravdu najde. Třeba i s tímto mužem.

Hana T. (56), Úvaly

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden