Můj čas na kafíčko

Dceru se snaží chápat

Herečka ze seriálu Slunečná Markéta Hrubešová (49) má doma dospívající dceru Christel Lilly (15). A samozřejmě jsou momenty, kdy není snadné se s ní na něčem domluvit. Dělá ale vše pro to, aby měla s Christel Lilly co nejkrásnější vztah.

Komunikace je základ

S dcerou se snaží především hodně mluvit a empaticky s ní vše probrat. Ačkoli to ale může vypadat, že mají ryze kamarádský vztah, Markéta Hrubešová tvrdí, že rozhodně má svá pravidla. „Odsud potud. Nesmí to být žádná anarchie, to si myslím, že nefunguje,“ řekla.

Každé dítě podle ní musí mít mantinely, a to přesto, že se rodiče maximálně snaží o otevřenost a vstřícnost. „Chci, abychom si s dcerou povídaly, ale zároveň si myslím, že rodič je rodič, a ne kamarád,“ vysvětlila.

Hodně čtení

Svou dceru se snaží vést především k četbě, jelikož si uvědomuje, jak moc dnešních dětí tráví čas především u počítačů a mobilů. „Čtení je moc důležité,“ uvědomuje si devětačtyřicetiletá Markéta Hrubešová.

Samozřejmě ale ví, že svou dceru od sociálních sítí a pokročilých technologií stejně na sto procent neuchrání.

Nebezpečí na síti

Poučuje ji ale o strastech internetu a snaží se jí dávat účinné rady, aby nenaletěla nějakému podvodníkovi. A doufá, že ji co nejlépe připraví na následující roky jejího života, což je samozřejmě velký úkol každé maminky, který ovšem leckdy není vůbec snadné splnit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden