Moje šťastná hvězda

Dcery jsou na ni přísné!

IVA JANŽUROVÁ (79) není na klid vůbec zvyklá. Teď už je několik měsíců doma a to se jí moc nelíbí. Jenže asi nemá moc na výběr.

Nikdo by neřekl, že bude v tomto věku tak aktivní a pracovitá. Za svou kariéru Iva Janžurová (79) ztvárnila nespočet divadelních, filmových a televizních rolí, kterých se vždy zhostila s velkou grácií.

Celý svůj život byla zvyklá být zaneprázdněná a volný čas tak pro ni byl téměř sprostým, cizím spojením. Teď ale musela kvůli celosvětové pandemii všechny plány odložit a myslet především na své zdraví. A není na to sama.

Měří si pořád teplotu

Iva přednedávnem přiznala, že se po celou tu dobu snažila nic z toho si nepřipouštět. A není se ani čemu divit. Má tak rozvětvenou rodinu, že by se z toho musela zbláznit. Ovšem v posledních týdnech ji strach údajně přemohl.

Situace není vůbec dobrá a Janžurová si to zřejmě moc dobře uvědomuje. „Dokonce jsem si koupila teploměr, protože mi nebylo dobře, myslela jsem si, že mám vysoké horečky. Nakonec jsem měla úplně normální teplotu 36,2,“ popsala sice úsměvně, na pohodě a klidu jí to ale asi moc nepřidalo.

Vůbec se nešetřila

Kdyby nebylo jejích dcer Theodory (46) a Sabiny (48) Remundových, Iva by si asi vůbec neodpočinula. Ještě před tím, než musela absolvovat povinnou karanténu, tak snad nebylo dne, kdy by měla volno.

A to se tehdy přestalo líbit jejím dcerám, které jí nařídily povinné volno, aby se jejich milovaná maminka alespoň na chvilku zrelaxovala a nemyslela pouze na práci. A není to poprvé, co se připletly mezi Ivu a její práci, kterou nadevše zbožňuje.

Zavolala do televize!

Před třemi lety si Janžurová zahrála v seriálu Ohnivý kuře cukrářku. I přesto, že se jí projekt moc líbil a byla šťastná, že si tam může zahrát, dlouho se tam neohřála. Důvodem byly zase její starostlivé dcery, které jí natáčení zakázaly, respektive starší Sabina, která se o ni začala opravdu bát.

„Nikdy jsem jí do ničeho nemluvila. Má sice spoustu elánu, ale téměř žádné volno. Musí na sebe být víc opatrná,“ vysvětlovala. A tak neváhala a prý do televize rovnou zavolala, zda by nemohli roli její maminky ukončit, nebo někým nahradit.

To se zpočátku herečce nelíbilo a nevěděla, co si doma počne, nakonec ale byla i ráda, že si o mohla pořádně odpočinout, což její tělo potřebovalo jako sůl. Už několikrát se spekulovalo, kdy se herečka rozhodne s herectvím skončit.

Sekne s tím?

Přece jen má za sebou krásnou a hlavně opravdu bohatou kariéru, za niž v průběhu let získala celou řadu ocenění.Je sice jasné, že dcerám jde hlavně o její blaho. Možná si ale za ty měsíce také zvykly na to, že jim čas od času pohlídá děti, a snažily se ji tak využít i jako babičku.

Jenže Ivě se zřejmě po hraní stále stýská. Má se však bát to dcerám sdělit. „Mám ještě tolik věcí, které bych potřebovala dodělat,“ posteskla si. Třeba se nad ní nakonec smilují.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden