Dejte šanci hummusu!

Zkuste vydatnou cizrnovou pastu, která vás zasytí jako pomazánka k snídani, nebo potěší návštěvu jako večerní dip podávaný s chlebem a zeleninou. Co na tento pokrm potřebujete?

2 šálky vařené cizrny, šťávu z 1 citronu, 2 lžíce tahini (sezamová pasta), 4 lžíce olivového oleje, 1 dl vody z cizrny, 2 až 3 lžičky římského kmínu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř. A jdeme na to.

Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody. Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka. Pokud koupíme vařenou cizrnu v nálevu, tak ji stačí povařit jen krátce. Do mixéru vložíme cizrnu, česnek, šťávu z citronu, tahini, olej, vodu z vaření cizrny, kmín, sůl, pepř a mixujeme dohladka.

.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama