Moje sladké tajemství

Dejte sbohem nevzhledným jizvám!

I v pokročilém věku můžete dosáhnout hladké pleti.

Existuje mnoho druhů jizev, z mládí po akné, strie z těhotenství nebo nadělal paseku rozpálený olej při smažení. To ale neznamená, že si je musíme nechat.

Léčba a odstranění jizev vždy závisí na jejich povaze, velikosti a tvaru. Existuje několik invazivních i neinvazivních možností, jak se jizev zbavit, z nichž většinu je však potřeba vždy zkonzultovat s lékařem.

Můžete podstoupit chemický peeling, mikrodermabrazi, kryoterapii či laserové ošetření, ale musíte se obrnit trpělivostí a zákrok absolvovat i několikrát, než se dostaví výsledky. Dobrá zpráva však je, že pokud vás netrápí velmi hluboké a rozsáhlé zjizvení, pomoci si můžete i v pohodlí svého domova.

Aoe vera umí dokonale hojit různá poranění.

Po operaci jizvy masírujte

Jizvy je velmi vhodné brzy po uzavření rány nebo vyndání stehů pravidelně, alespoň 3x denně, masírovat tzv. tlakovou masáží. Tlačením v místě rány zmírníte hned ze začátku vystoupnutí jizvy a tkáň se tak krásně vmasíruje zpět a pokožka je bez jakýchkoli hrbolů.

K ošetření je vhodná kvalitní měsíčková mast či šípkový olej.  Jezte kvalitní stravu s dostatkem vitaminů, minerálů a nezapomeňte na kolagen, který vám velmi pomůže v procesu hojení kůže.

Nepěkná vzpomínka na akné

Aloe vera patří k těm nejlepším pomocníkům k obnově buněk pleti a zároveň úžasně hydratuje. Ideální je, když na zjizvenou pleť použijete čerstvou šťávu přímo z listu, kterou získáte zcela jednoduše – jeho rozlomením. Postižená místa si pak touto tekutinou masírujte po dobu asi 30 minut.

Při pravidelném použití jizvy vyblednou, kůže bude hydratovaná a krásně zhojená. Výhodou Aloe vera je také to, že výborně regeneruje a poskytuje vláhu. A je vhodná i pro citlivou pleť, protože neobsahuje nic, co by pokožku dráždilo.

Strie mohou mít i muži

Strie neboli prasklinky v kůži se netýkají pouze těhotných žen, ale mohou se právě v důsledku změn tělesných proporcí objevit až u 70 % žen, a dokonce také u 40 % dospívajících mužů, obzvlášť pokud se věnují sportu. Ricinový olej, který se používá při léčbě řady kožních problémů, jako jsou vrásky, stařecké skvrny, mateřská znaménka, je skvělým pomocníkem proti striím.

Ricinovým olejem jemně masírujte oblast, kde se vyskytují strie, po dobu 5 až 10 minut. Poté oblast zabalte do tenké bavlněné látky a zahřívejte termoforem nebo zahřívací podložkou alespoň půl hodiny. Tento proces opakujte denně po dobu minimálně jednoho měsíce. Po měsíci budete nadšená z pozitivních výsledků.

Vyzkoušejte zázračnou biolampu

Kam nechodí slunce, tam chodí lékař, říká staré přísloví. A protože biolampa je schopná vám slunce trochu nahradit, na hojení ran, pooperačních jizev, modřin, akné i odřenin je její použití nejvhodnější. Světlo nebo světelná léčba, aktivuje samoléčící schopnosti organismu.

Posiluje celý imunitní systém. Hlavní výhodou použití lampy je, že nemá vedlejší účinky. Ošetření se nejčastěji provádí při čerstvých jizvách – nemusíte čekat, až se jizva uzavře, jak tomu je u jiných způsobů ošetření.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden