Moje sladké tajemství

Dětská kosmetika není jenom pro děti

Jemná péče bez dráždivých složek pohladí normální i citlivou pokožku.

Mimina se rodí s hebkou, tenkou kůží, kterou až v pubertě příroda vybaví ochranou potních a mazových žláz. Proto baby kosmetika chrání a pečuje. Vyzkoušejte její účinky i v dospělosti.

Začněte klasikou. Kostka dětského mýdla se hodí pro aktuální dobu, kdy si častěji myjeme ruce. Obsahuje přídavek přírodních látek, například rostlinných olejů, které během čištění pohlídají, aby se pokožka nevysušila. Ani při častém mytí.

Přípravky pro děti neobsahují umělé přísady.

Do sprchy i do vany

Když vyměníte dosud používaný sprchový gel za mýdlo také ve sprše, podpoříte trend tuhých pečovadel. Velmi příjemně se používají, ale mají také dva další bonusy. Můžete ušetřit peníze a přírodu. Tuhé mýdlo ubývá pomaleji než tekutý gel, kterého všeobecně používáme víc, než je nezbytné pro jedno umytí.

Často si ho nalijeme do dlaně až dvojnásobek! Výroba mýdla šetří přírodu, v případě dětských tuhých mýdel se navíc obvykle používají jen rostlinné složky z kontrolovaného hospodářství. Dokonce i mydlinky z tuhého mýdla opláchnuté do odpadu se lépe rozloží.

Právě teď

Odlehčit namáhané vlasové pokožce šamponem pro děti se vyplatí v případě, že vám aktuálně padají vlasy, mastí se nebo se lámou konečky. Střídání teplot venku a vevnitř, které se liší o desítky stupňů, vyvolává podráždění pokožky.

Přenáší se také do vlasových cibulek. Ty jsou zodpovědné za celou délku vlasů, vyživují je až ke konečkům. Pokud cibulka nemá sílu se o vlas postarat, ten ztratí svou kvalitu a může i vypadnout.

Pohlazení při mytí

V této fázi vlasovou pokožku dráždí i obyčejné mytí. Kromě špíny odstraňuje přirozenou ochrannou vrstvu, která se obnovuje několik hodin. Látky, které se přidávají do šamponů, aby hezky pěnil a voněl, patří mezi další dráždivé složky. V dětských šamponech je nenajdete. Proto si jimi udělejte zklidňující kúru, která bude trvat tři týdny.

Mazaně

Univerzální dětské balzámy pro péči o pokožku se postarají o tvář v zimě. Mají hutnější složení, spíš jako mast nebo vosk, ale na pokožce teplem roztají.

Přidávají se do nich osvědčené přírodní látky, například bambucké máslo nebo mandlový olej, které promašťují povrch pleti a vracejí jí hebkost. Zklidnění zajistí oblíbené dětské stálice – výtažek z heřmánku. Levandule a další bylinky se starají o hygienu, platí na bakterie a viry.

Trefa do černého
Pokud byste si měly ze sortimentu dětské kosmetiky vybrat jen jediný kousek, který se dá používat mnoha způsoby, zvolte dětský olejíček. Přidáte-li pár kapek do obvyklého denního krému, doplníte výživu a ochráníte tvář před větrem, který krade hydrataci. Olejíček také zacelí bolestivé záděry okolo nehtů a olejový zábal konečků vlasů půl hodiny před mytím působí proti jejich třepení a lámání.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden