Můj kousek štěstí

Děvčátko ze vsi a usměvavý blonďáček

Můj kousek štěstí

Chodili spolu a zpívali spolu dva roky. Pak všechno skončilo – na železničním přejezdu. Když zesnulá zpěvačka Iveta Bartošová (†48) vzpomínala na dětství, většinou to znělo neutrálně, nicméně jedno slovo se ve vzpomínkách opakovalo.

Přísnost – ta podle ní ve výchově převládala. Půvabná blondýnka vyrůstala poblíž Frenštátu pod Radhoštěm, ve vesničce o několika staveních, kde i malé děti musely rodičům pomáhat, pracovaly na zahradě i v domácnosti.

Rodiče chovali ovce, kozy, králíky, a tak sotva přišla malá Iveta ze školy, hodila aktovku do pokoje a pomáhala, s čím bylo zrovna potřeba. Kopala základy pro skleník, pomáhala vyrábět tvárnice, hrabala a sušila seno.

O takových činnostech většina mladých děvčat právě nesní, a tak, jakmile se

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden