Můj čas na kafíčko

Dezert Pavlova

Vyzkoušejte lahodný australský dort z pečeného krému ze šlehaných bílků.

Suroviny na 6 porcí:

4 bílky

200 g cukru písek

1 kávová lžička bílého octa

1 kávová lžička vanilkového aroma

1 polévková lžíce škrobu

Postup:

Ušleháme bílky a do hotového sněhu po lžících zašleháváme cukr. Šleháme tak dlouho až necítíme žádné krupičky cukru mezi prsty. Potom přimícháme ocet, vanilkové aroma a nakonec přesátý škrob. Už nešleháme. Celá hmota je krásně tuhá a sněhově bílá. Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.

Troubu předehřejeme na 150 °C. Vložíme dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 °C. Necháme 15 minut a troubu ztlumíme na 130 °C. Pečeme 1 hod a 15 min. Na konec dort otočte vzhůru nohama a nazdobte šlehačkou a ovocem. Zkuste vyšlehat šlehačku, zvlášť maliny s cukrem a smíchat dohromady.

Extra tip: Při pečení a ani po něm se trouba nesmí otevírat. Nechte dort v troubě vychladnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden