Dezert v italském stylu: panna cotta s čerstvým rybízem

Panna cotta je velmi oblíbený restaurační dezert, který si můžete snadno připravit i doma.

Suroviny na 4 porce - 400 ml 40% smetany - 100 ml vody - 2 lžičky sušené želatiny - 40 g moučkového cukru - ½ vanilkového lusku - 250 g červeného rybízu - 60 g krupicového cukru - olej na formičky

Postup

1. V malém množství vody rozmíchejte želatinu a nechte 10 minut stát.

2. Přiveďte k varu smetanu s vodou, moučkovým cukrem a vanilkovým luskem. Povařte 5 minut. Přimíchejte želatinu a ještě 2 minuty povařte.

3. Skleničky vytřete olejem a vlijte do nich směs. Dejte na 6 hodin do lednice.

4. Rybíz (200 g) povařte s cukrem, asi 15 minut, poté přeceďte. Rybízem a šťávou ozdobte dezert.

reklama
reklama