Dezert – valentýnské srdíčkové cupcaky

Sladká tečka po jídle samozřejmě v tomto menu nemůže chybět.


Příprava: 45 min


Náročnost: x x


Cena: 80 Kč


Potřebujete:


95 g másla


185 g hladké mouky


1 kypřicí prášek do pečiva


30 g kakaa


½ lžičky soli


175 g cukru krupice


35 g vanilkového cukru


200 ml mléka


3 vejce


cukrářské zdobení srdíčka


Náplň:


1 měkký tvaroh


2 lžíce vanilkového cukru


1 lžíci jahodové šťávy (z kompotu)


1 smetana ke šlehání


1. Máslo rozpusťte v misce za nižší teploty v mikrovlnné troubě. Smíchejte všechny suché suroviny a do připravené směsi přidejte mléko, vejce a opatrně přilijte vlažné máslo. Vše důkladně promíchejte ručně nebo pomocí robota.


2. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a do tří čtvrtin je naplňte těstem. Vložte je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 12–15 minut. Špejlí nebo párátkem zkuste, zda jsou hotové. Pak je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.


3. Na náplň vyšlehejte tvaroh s vanilkovým cukrem, jahodovou šťávou a šlehačkou. Pomocí cukrářského sáčku naplňte vychladlé cupcakes krémem a ozdobte je barevnými cukrářskými srdíčky podle fantazie.

Komentáře

reklama