Můj čas na kafíčko

Díky mnohaleté nešťastné lásce nazpívala Jitka Zelenková svoje nejznámější a nejhezčí písničky!

Můj čas na kafíčko

Jedenáct let udržovala vztah se ženatým mužem a věděla, že se to nezmění!

Nikdo nemůže být úspěšný úplně ve všem. Zpěvačka Jitka Zelenková (70) má za sebou velmi úspěšnou profesionální kariéru, ale v osobním životě se jí její sny nesplnily.    

Své dětství měla zpěvačka Jitka Zelenková poněkud rozházené, a to hlavně kvůli svým rodičům. Ti se kdysi poznali při společném účinkování v Janáčkově opeře v Brně, kde otec hrál na housle a matka byla sboristkou. „Táta mámu několikrát doprovodil domů, což jejich přísní rodiče považovali za vážný vztah. Tak se maminka vdávala v 18 letech a o rok později jsem byla na světě,“ prozradila Jitka okolnosti svého narození.

Od babičky se jí nechtělo

Rodiče měli dobře rozjetou kariéru, zejména poté, co se maminka dostala do pražského divadla Na Fidlovačce. Otec se tam stal dirigentem. Kvůli nabitému divadelnímu životu se nemohli Jitce tolik věnovat a tak se ještě v předškolním věku ocitla u babičky a dědečka v Rakovníku. A ona tam byla spokojená, má na tu dobu krásné vzpomínky. „V jednom pokoji s kuchyní každý večer babička pustila rádio. Byla tma, svítilo jen žluté světýlko, hrála hudba a babička mě drbala na zádech,“ vyprávěla zpěvačka v jednom rozhovoru. „Ráno uvařila kakao, nalámala do něj chleba a zapletla mi copy. Na dvorku měl děda králíky a husy a v polích mě učil poznávat kytičky.“ Změna, která potom

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden