Moje šťastná hvězda

Díky podnikání se dostal do dluhů

Kdysi měl SLÁVEK BOURA (57) všechno, stačilo ale málo a z televizní hvězdy se stal trestně stíhaný podnikatel, který nasekal velké dluhy.


V 90. letech se Slávek Boura (57) společně se svou bývalou manželkou Markétou Mayerovou (54) stali jedněmi z největších televizních hvězd. Jejich pořady se těšily velké popularitě a o práci a peníze tak neměli nouzi.


Pak o ně ale rázem přestal být zájem a moderátor se musel porozhlížet po jiném zaměstnání. Vidina snadného zisku ho přivedla na myšlenku rozjet vlastní podnikání. Bohužel to nebyla šťastná volba. Prý i kvůli tomu se s ním žena, se kterou má dceru Agátu (21), raději rozvedla.


Manželka ho kvůli problémům opustila.

Chtěl chytit příležitost za pačesy

Internet v té době zažíval velký boom, a tak se moderátor rozhodl, že si založí bulvární web, na který dostal státní dotaci. S úspěchem se ale nesetkal. Peníze, které mu připadly, musel zase vrátit a ocitl se v minusu v řádu milionů korun.

Ovšem ani to ho nezastavilo a rozhodl se rozjet další byznys, tentokrát v oblasti muzikálů, na kterých se také dalo slušně vydělat. Multimediální projekt s názvem Naháči však nenalákal sponzory ani diváky.

A Boura se tak zadlužil ještě víc. Nějaký čas se proto živil jako taxikář, nepřestával ale snít o bohatství. Jeho další pokus o navýšení konta mu přinesl ještě větší problémy, kvůli kterým málem skončil za katrem.

Opravdu pašoval drogy?

V té době se už potýkal i s řadou exekucí, ta poslední byla vyhášena v lednu 2018. Tehdy se v médiích začaly objevovat zprávy o údajném pašování drog, kterým měl chtít své obří dluhy zamáznout.

Boura sice dodnes všechno popírá, stále mu však hrozí odnětí svobody. Drogy měl převážet do zahraničí, on ale tvrdí, že po světě cestoval za účelem turismu.

Tehdy si ho prý měla najmout jedna z cestovních kanceláří, aby takzvaně obhlédl terén. „Mapoval jsem památky. Byl jsem za oceánem celkem třikrát,“ tvrdil.

Kde je pravda, se teprve ukáže. Všechno se ale snaží brát pozitivně. Díky tomu prý zjistil, kdo je jeho opravdový přítel a kdo se za něj jen vydával. V současné době sem tam moderuje nějaké ty akce a chystá se napsat také knihu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden