Můj kousek štěstí

Divoká kočka převtělená v ženu

Můj kousek štěstí

Bilance Brigitte Bardot: Čtyři muži a desítky mladých milenců

Brigitte Bardot. Stala se nejfotografovanější ženou světa. Nejvyhledávanější milenkou minulého století. Nejoblíbenější herečkou Francie. Dala smysl označení femme fatale.

Výchova malé Brigitte Anne-Marie Bardot probíhala ve vší počestnosti. V církevní škole, kam chodila, to ani nemohlo být jinak. Jediným povyražením byl okamžik, kdy si nazula špičky, oblékla sukýnku a vyrazila na balet.

Na pohádkového prince nevěřila
Jenže počestnost byla jedna z prvních věcí, kterých se zbavila. Snad jí vadila, když v patnácti letech nastoupila na dráhu modelky. Během pár měsíců se z ní stala nejvyhledávanější modelka Francie. Její přirozená krása, spojená se zdáním panenské nevinnosti, zase přitahovala filmaře. Hodně v tu chvíli spěchala. Na všechno. Na slávu, lásku, muže. Když jí bylo sedmnáct, chtěla se dokonce vdát. Za svého milence Rogera Vadima. Rodiče jim v tomto na tu dobu šíleném záměru zabránili. Tak si počkali. Rok, v němž oslavila plnoletost, byl ostatně pro Brigitte Bardot (81) velmi důležitý. Jako modelka (a také už jako blondýna) se rodilá brunetka objevila na titulu prestižního módního časopisu Elle. Jako herečka

Zbývá vám 75% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden