Divoká kuřecí polévka

Dobrá kuřecí polévka je grunt. Zahřeje, posílí organizmus a vymete z těla bacily.

Suroviny na 4 porce

- ½ hrnku divoké rýže - 1 cibule - 3 mrkve - ½ hrnku celerové natě - 3 kuřecí prsa - 5 stroužků česneku - 2 bobkové listy - sůl, mletý černý pepř - 1 l vody - 5 lžic másla - 100 g hladké mouky - 400 ml mléka

Postup

1. Do tlakového hrnce nasypte propláchnutou divokou rýži, najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a nasekanou celerovou nať. Přidejte maso, prolisovaný česnek a bobkové listy. Osolte, opepřete a podlijte vodou. Promíchejte, přiklopte a vařte asi 40 minut.

2. Po uvaření vyndejte maso a bobkové listy. Maso nakrájejte na kostičky nebo na tenké proužky.

3. Připravte si jíšku. Máslo rozpusťte v kastrůlku, přidejte mouku a umíchejte kaši. Zalijte mlékem a umíchejte hladkou jíšku.

4. Jíšku vlijte do polévky a vše důkladně promíchejte. Vraťte maso do polévky, prohřejte a podle chuti osolte a opepřete.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden