Můj čas na kafíčko

Dlouhých třicet let spolu měli Miloš Forman a Věra Křesadlová pouze manželství na dálku!

Můj čas na kafíčko

„Miloš byl typ muže, jaký jsem do té doby nepoznala. Byl chytrý a měl rozhled.“

Dlouhých třicet let spolu měli pouze manželství na dálku! Slavný český režisér Miloš Forman (†86) se viděl se svojí druhou ženou Věrou Křesadlovou (76) naposledy ve Francii v srpnu 1968. Ona ho do emigrace nedoprovodila a vrátila se s dětmi zpátky do Prahy.

O tom, že by se mohla proslavit jako herečka a zpěvačka, Věra Křesadlová jako malá nesnila. Měla výtvarné sklony a šla studovat umělecko-průmyslovou školu. Zpívala jen amatérsky s jednou bigbeatovou kapelou. A právě tahle skutečnost nakonec změnila celý její život.

Vybral si ji do filmu

V době, kdy se Věra seznámila s Milošem Formanem, měl před sebou svůj první film, do kterého hledal různé účinkující. Za sebou měl už manželství s herečkou Janou Brejchovou (80).

„Prý jsem jí byla v mládí podobná, i když ona byla hezčí, takže je možné, že jsem Miloše zaujala právě proto,“ připustila Věra. „Padla jsem mu do oka na koncertě bigbítových kapel v Lucerně, kde jsem zpívala s kapelou Cristal a on tam hledal

Zbývá vám 79% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden