Moje šťastná hvězda

Do nemocnice už to nestihl

Moje šťastná hvězda

Herec a dabér JAROSLAV KEPKA (83) byl spíše znám jako švagr GABRIELY VRÁNOVÉ (78) než pro své role. Přesto i on měl v lecčems zajímavý život, který stojí za připomenutí. Jen v jeho samém závěru bohužel nesnesitelně trpěl.

Poslední rok svého života téměř nevycházel z domu.  Jaroslav Kepka (†83) měl problémy se srdcem. Tehdy už na něj diváci možná trochu pozapomněli, přesto byly doby, kdy si bez něj nedokázali pohádky představit.

Jeho doménou se staly pohádky

Narodil se 14. srpna 1935 v Praze. Už odmalička prý věděl, čím chce být. V divadle byl jako doma. Herectví vystudoval na DAMU pod vedením Miloše Nedbala (†76). Své první angažmá absolvoval v Divadle J. K. Tyla v Plzni, kde působil mezi léty 1958 až 1960. Záhy nato se vrátil zpátky do Prahy a našel své stálé místo v divadelním souboru Divadla na Vinohradech.

Tady působil až do roku 2004. Lidé si ho ovšem pamatují zejména jako představitele

Zbývá vám 78% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden