Můj čas na kafíčko

Do prvního manželství vehnala Toma Hankse osamělost!

Nestabilní dětství a strach ze samoty z Toma udělaly mladého ženáče!

Někteří hollywoodští herci se neožení nikdy nebo až v pozdním věku. Tom Hanks (61) si vzal svoji středoškolskou lásku Samanthu Lewes (+49) krátce po dvacítce – a to už s ní měl i syna!

Ačkoliv Tom Hanks působí pohodovým a sebevědomým dojmem, v dětství a v mládí takový rozhodně nebyl. Určitě ho ovlivnil rozvod rodičů, k němuž došlo, když mu bylo teprve pět let. Tom zůstal se svým otcem, který ho naučil pracovitosti. Ve škole rozhodně nebyl třídním bavičem, ale naopak velmi stydlivým dítětem. Jeho spolužáci se mu vysmívali kvůli přehnané slušnosti a píli při studiu. Studu se zbavoval až na střední škole, když začal hrát ve školních představeních.

Neměl čas na průšvihy!

V roce 1978, kdy o Tomovi svět jako o herci ještě nevěděl, vstoupil do prvního manželství se spolužačkou ze střední školy Samanthou Lewes. Když se ohlížel po letech zpátky, přiznal, že hlavním důvodem k sňatku hodně mladém věku byl velmi silný pocity osamělosti. Přispělo k tomu i dětství, které měl kvůli rozvodu rodičů nestabilní. „Stal jsem se otcem jako hodně mladý. Syn Colin (40) se narodil, když mi bylo jednadvacet, dcera Elizabeth (35) o čtyři a půl roku později. Myslel jsem si, že tak to má být, že je to přirozený průběh věcí.“ Mladý manželský pár bojoval s finančními problémy a budoucnost byla často nejistá. Přesto Tom prohlásil, že mít děti už takhle zamlada bylo tím nejlepším, co ho kdy potkalo. A hned vysvětlil proč: „Nezačal jsem kouřit, nebral jsem drogy, nechodil na večírky. Pil jsem jen občas a trochu. Spát jsem chodil v deset hodin večer. Pravidla byla jasně daná a já jsem nikdy nebyl podvodník. Rád dělám věci tak, jak mají být. Pravdou ale je, že v pozdějším věku asi člověk řekne své „ano“ s trochu větší uvážlivostí.“ Herec, který je i dnes známý svojí dobrou povahou a kariérou bez skandálů, také s oblibou říkává: „Všechny své životní chyby jsem udělal ještě v době, kdy jsem nebyl slavný.“

Manželství ho zachránilo od průšvihů!

Děti prožily totéž, co kdysi Tom!

Manželství Toma a Samanthy ale přesto vydrželo pouhých devět let. Hlavním důvodem byla skutečnost, že se Tom zamiloval do jiné ženy, herečky Rity Wilson (61). S tou se znal už z předchozího natáčení – v seriálu, kde spolu vystupovali, ale herec vystupoval převlečený za ženu, takže Ritu nezaujal. Po čtyřech letech se ale setkali znovu a tentokrát už přeskočila tak silná jiskra, že udělala záletníka i ze slušňáka Toma. „Věděl jsem, že jsem se zamiloval a najednou byla spousta věcí jinak,“ konstatoval. Rozvod se Samanthou proběhl bez obvyklých hollywoodských skandálů. A protože oba bývalé manžele spojoval zájem o jejich děti, dál se k sobě chovali jako přátelé. Samantha se ale už nikdy neprovdala, dala plně přednost mateřské péči. Tom tak nechtěně zopakoval svým dvěma dětem stejný zážitek, který si jako malý prožil sám: rozdělenou rodinu. Naštěstí se to na nich nijak výrazně neprojevilo – a syn Colin jde dokonce úspěšně v hereckých šlépějích svého slavného otce!

Necelý rok marně bojovala s rakovinou kostí!

Po rozvodu byla Samantha Lewes často nemocná. Všechno bohužel vyvrcholilo začátkem tisíciletí. V roce 2001 lékaři zjistili u první Tomovy ženy rakovinu kostí. Pro hollywoodského herce i jeho potomky to byl drsný šok. Tom se snažil pomáhat, jak to jen šlo. Platil veškerou péči od nejlepších světových doktorů. Nádor ale už nebylo možné porazit. Utrpení jeho exmanželky trvalo necelý rok. V březnu roku 2002 Samantha Lewes zemřela v pouhých 49 letech. Nedožila se tak ani narození vnučky ani úspěchů svého syna.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden