Můj kousek štěstí

Do telky se vrací jako potvora

Raduje se z roličky ve Slunečné. Před lety šla z role do role, jenomže následovala dlouhá přestávka. Teď ji máme v obývácích zas: hraje vypočítavou potvoru.

Úlisná zlatokopka. Taková je Diana, kterou představuje Markéta Hrubešová (49) ve Slunečné. Milé je, že zrzka si herecké práce váží, i když je její úloha rozsahem nevelká a určitě se nedá říct, že její postava nesleze z obrazovky. V poslední době jako by na Markétu režiséři zapomněli.

„Nechci si stěžovat. K hereckému životu patří, že jednou pracujete víc a jindy zase méně,“ vysvětluje herečka. „Hledá se nová herecká generace a můj typ asi zrovna neodpovídá požadavkům režisérů. Mrzí mě to, ale herectví je neúprosné. Pokud nedostanete nabídku, nemůžete s tím nic dělat.“

Hraje dračice

Sama se diví, proč se ocitla v herecké škatulce nepříliš charakterních žen. „Jsem klidný člověk a život je moc krátký na to, abychom si jej otravovali zbytečnými depresemi, vztahy nebo nadáváním,“ říká o sobě, přesto už zas hraje dračici.

„Zřejmě k tomu režiséry asi evokuje můj vzhled,“ domnívá se. Nijak se tím netrápí, aspoň se coby záporná postava může pořádně vyřádit. Zlé holky se hrají lépe.

Erotické role

Hereččino soukromí je trochu záhadou. Vedla zdánlivě idylický život s fotografem Davidem Krausem (53), za něhož se provdala v létě roku 2007, vychovávali dceru Christel (15). O sedm let později bylo po všem. Hrubešová manžela v tichosti opustila a záhy se začala ukazovat s pivovarníkem Petrem Syslem.

Herectví upozadila a dala se do psaní kuchařek. Těm, kdo si pamatují, že se ve filmu Oznamuje se láskám vašim objevila v šestnácti nahá, vzkazuje: „Nechci o tom mluvit. O mých erotických rolích se toho už napsalo a řeklo dost. Nechci být považována za herečku jenom kvůli erotice.“

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden