Můj kousek štěstí

Dočkám se toho, že budu babička?

Současný trend mít dítě až někdy po třicítce mě děsí! Syn by si dítě už moc přál, jeho partnerka si ale chce užívat života. Dožiju se vůbec svých vnuků?

Můj jediný syn Hynek chodí s Marcelkou už jedenáct let, za tři roky mu bude čtyřicet a Marcelce bylo třicet dva. Při každé jejich návštěvě čekám, jestli nepadne ta úžasná věta o miminku.

Marcelka ale stále dokola říká, že je dosud mladá, chce si užívat, cestovat. Ovšem můj syn chce mít děti a vést spořádaný rodinný život. Už jsem i uvažovala, zda by nebylo lepší, kdyby se rozešli a Hynek si našel jiné děvče.

Třeba sousedovic Hanička je moc hodná holka, zůstala sama s malým kloučkem, umí se postarat jak o dítě, tak o své staré rodiče, pracuje ve školní jídelně a ještě stíhá chodit uklízet do místní hospody, aby si přivydělala. Vždyť školy nejsou všechno!

Mám jít za Haničkou?

Marcela má dobrou práci v bance a skvělý plat. To má můj syn taky! Začala s Hynkem chodit ještě na vysoké a on prý s jejím pohledem na život souhlasil. Jenže to bylo před mnoha lety! Ani já jsem nebyla tehdy proti názoru, že si mladí nejprve zařídí byt a zabezpečí se, aby se měli dobře.

Jenže teď se z toho už stal zvyk a možná taky pohodlí. Bojím se, že Marcelce se do dítěte nechce, protože si zvykla na svůj komfort, dvakrát do roka na dovolenou u moře a obědy v restauracích, aby nemusela vařit. S dítětem by byl všemu konec. Na jednu stranu to chápu, ale mně už běží čas.

Donedávna jsem to ještě tak nepociťovala. Ovšem nyní ano, zvláště poslední rok, kdy mi zemřel manžel. Na vnuka se moc těšil, ale předčasně nás opustil. Snil, jak budeme vnoučky vozit na chalupu a tam s nimi trávit léto u bazénu a chodit na houby. Už se toho nedočkal. A já se od té chvíle bojím taky.

Nevím, co mám dělat. Jak to už po několikáté Marcelce taktně říct? Nebo neměla bych zkusit jí za zády najít Hynkovi jinou, vhodnější nevěstu? Hynek by děti chtěl opravdu moc. Třeba ta touha po tom být tatínkem bude po tolika letech manželství silnější než láska, která už jistě aspoň trochu vyvanula.

Ženská musí zkrátka občas vzít osud mužů do svých rukou! Kdyby mu sousedovic Hanička uvařila pořádný guláš nebo kotletu a její malý Honzík na syna zamrkal těmi svými kukadly, tak by na svou ambiciózní Marcelku možná zapomněl.

Marie (61), Brněnsko

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden