Moje šťastná hvězda

Dodnes na ni chlapi stojí frontu, ona si už ale vybrala

Moje šťastná hvězda

Svůdná blondýnka, která vždy motala mužům hlavy. Krásná JANA ŠVANDOVÁ (73) si svým půvabem získala sympatie především u mužské části publika. Teď je ale už přes dvacet let vdaná za projektového manažera PAVLA SATORIE (71).

Stát se herečkou neměla tak úplně v plánu. Jana Švandová (73) byla totiž původním povoláním archeoložka. V dětství ani během dospívání neměla k  herectví a celkově k umělecké práci příliš vztah. Pak ji ale oslovilo Černé divadlo Jiřího Srnce, kde se jí nakonec tak zalíbilo, že začala zvažovat dráhu profesionální herečky.

Tehdy jí bylo už dvacet let, ale i tak se rozhodla kompletně změnit zaměření. Začala studovat herectví na brněnské univerzitě JAMU a v roce 1971 měla studium úspěšně dokončené.

Hned si nastartovala kariéru

Dalo by se říct, že Jana měla štěstí. Možná za to částečně mohl i půvab, který muže dostával do kolen. Hostovala v mnoha divadlech, například v  Divadle na Vinohradech, Národním divadle nebo v Divadle Pod Palmovkou.

Potom začala pravidelně účinkovat v Činoherním klubu v Českých Budějovicích, kde byla k vidění několik let. Nyní ji můžeme vídat hlavně v Divadle Bez zábradlí.

Co se týče její televizní popularity, ani tam nepokulhávala. Objevila se v

Zbývá vám 74% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden