Můj kousek štěstí

Doktorka, nebo fúrie

Herecká ikona Eliška Balzerová po mnoha letech přiznala, proč odmítla roli v Oscarovém snímku Kolja. Budete překvapeni, co oblíbenou herečku k tomu rozhodnutí vedlo.

Dáma každým coulem, tak známe herečku Elišku Balzerovou. Když se ale objevila v hlavní roli filmu Teorie tygra, jako dominantní manželka Jiřího Bartošky, diváky velmi překvapila, jak se dokázala převtělit do role „semetriky“. Herečka si natáčení užívala, protože scénář ji zaujal napoprvé.

Dnes si tato mimořádně talentovaná herečka své role pečlivě vybírá. A na začátku každé spolupráce ji zajímá, proč si ten který režisér, vybral do dané role právě ji. Její herecká hvězda prudce zazářila už před čtyřiceti lety, kdy se objevila v mimořádně oblíbeném seriálu Nemocnice na kraji města.

A od těch dob jí už doktorku Alžbětu Čenkovou vlastně nikdo neodpáře. Byla a zůstane nezapomenutelná. A ač už od dob seriálu uplynulo hodně času, seriál slaví úspěch i dnes. Stejně tak ale obliba seriálové postavy Čeňkové měla i stinnou stránku.

Herečku, jak prozradila v oblíbeném pořadu moderátorky Jolany Voldánové – na kafi s Jolanou, role na dlouhou dobu „zaškatulkovala“ do ztvárňování postav bílých plášťů, intelektuálech, paní učitelek, inženýrek a tak podobně.

Šarmantní ex principálka divadla na Zábradlí se z toho musela dlouho vymaňovat. A právě „bílé pláště“ rozhodli o tom, že odmítla i nabízenou roli paní doktorky v oscarovém českém filmu Kolja. Takže doktory a intelektuálky nakonec vyměnila za svůdkyně nebo fúrie.
A jak přiznala, ty zajímavé pracovní nabídky začaly přicházet ve středním věku.  Dnes můžeme herečku kromě filmového plátna také vídat na divadelních deskách, třeba v představení Můj báječný rozvod, kde v hlavní roli této „one women show“ exceluje už neuvěřitelných třináct let a odehrála přes šest stovek repríz. Eliška Balzerová ale není jen herečkou. Je také šťastnou manželkou. Ve vztahu s partnerem Janem je už obdivuhodných dvaačtyřicet let no a také i vytíženou babičkou čtyř vnoučat, kterým věnuje každou volnou chvíli. Herečku brzy ji uvidíme v další zajímavé roli, kterou sice prozatím nechtěla blíže specifikovat, ale jak známe herecké umění této skvostné dámy, jistě se máme na co těšit..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden