Můj čas na kafíčko

Doma se svou paní ochraňuje poklad...

Herce Josefa Poláška (56) většina diváků nejspíš vnímá jako trochu přitroublého komika, což jsou ostatně role, které dostává dost často. V soukromí je to ale velmi hloubavý, hluboce věřící otec tří dětí, pro kterého je rodina vždy na prvním místě.

A možná proto dlouho neměla veřejnost ani ponětí o tom, jakým dramatem si prošli s manželkou Michaelou (48), která je uznávanou varhanicí. Doslova totiž museli zabojovat o život nejmladšího dítěte, dcery Alžběty (16), která se podle doporučení lékařů vůbec neměla narodit.

Vyslechli si krutý verdikt

Když totiž manželka čekala třetí miminko, od lékařů se dozvěděli něco, co jim navždy změnilo život. Jednak se mohli po dvou synech těšit na holčičku, ale hlavně zjistili, že nenarozená dcerka trpí velmi vážnou srdeční vadou. V tu chvíli jim odborníci doporučili těhotenství ukončit.

„To jsme se rozhodli, že ne, dítě nejsou baterky, které když se pokazí, tak je můžete vyhodit. Už jsme to vnímali, že to je nový člověk. Je to něco, co nečekáš, víš, že se musíš s něčím poprat, ale nevíš, co tě čeká.

Nevěděli jsme, jak to dopadne, ale měli jsme tu holčičku rádi,“ prozradil dnes hvězdný protagonista seriálu Osada, který ale kdysi na úplném začátku byl vyučený silnoproudař a po doplnění maturity absolvoval brněnskou JAMU.

A na téma dcery Alžběty dodal, že její onemocnění je bohužel záležitost na celý život, jelikož povaha srdeční vady je taková, že by ji nevyřešila ani transplantace srdce. Dívence totiž musí každých několik let voperovat trubici, která do srdce přivádí krev. Takhle náročné zákroky už má za sebou tři a další budou muset následovat.

Bojí se o budoucnost bezelstného tvora

Poláškovi ale svého rozhodnutí, aby si děťátko nechali, nikdy ani na okamžik nezalitovali. Podle herce, který si mimochodem svoji paní vzal dvakrát, neboť k dvacátému výročí svatby uspořádali vpravdě opulentní oslavu à la svatební merenda, je jejich dcera požehnáním.

„Jak se píše v Bibli, není v ní lsti. Ona je tak čistá, že ani neví, že by mohla nějaké triky používat,“ říká o Alžbětce s láskou její tatínek. Zároveň si ale uvědomuje, že s tak čistou povahou je v dnešním světě velmi zranitelná.

„Modlíme se za to, aby byla šťastná a aby jí nikdo neublížil,“ dodává Josef Polášek s tím, že je mu vlastně naprosto jedno, jaký směrem se jeho dcera v dospělosti vydá. To, aby byla spokojená a v rámci možností zdravá, je ale jediné, na čem jim spolu s manželkou doopravdy záleží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden