Můj čas na kafíčko

Domácí bělení zubů je hit!

Krásný úsměv je dokonalou vizitkou. Co jsou platné všechny dokonalé přípravky na líčení, když se pak pokazí všechno úsměvem, kdy je na první pohled patrné, že péče o zuby pokulhává?

Proč jsou žluté?

Přirozená barva zubů je dána genetikou. Někdo je má krásně bílé a jiný zase žluté, i když si je důkladně čistí. Dalšími faktory, které ovlivňují barvu zubů, jsou kouření, pití kávy, černého čaje, červeného vína a své udělá i častá konzumace pokrmů s kurkumou nebo červenou řepou. To nejjednodušší, co můžete pro svoje zuby udělat, je pravidelná dentální hygiena.

Výplně hatí efekt

Měla byste vědět, že bělení funguje na zuby, kde nejsou výplně. Pokud je na předních zubech máte, počítejte s tím, že efekt není dokonalý. Bělení zabírá na zuby, ale na výplně ne. Poraďte se se svým zubařem, zda není vhodné staré výplně vyměnit.

Domácí sady

Obvykle nemají takový efekt jako bělení v ordinaci pro dentální hygienu. Pokud ale chcete odstín svých zubů vylepšit jen nepatrně, může to být ideální volba. Přesto se před prvním použitím poraďte se zubním lékařem, protože nejspíš má přehled o těchto přípravcích a může vám poradit, zda je konkrétní typ vhodný právě pro vás.

Bělení zubů se obvykle doporučuje aplikovat jednou za půl roku. V té době se pokuste omezit konzumaci nápojů i pokrmů, které mají na zabarvení zubů neblahý vliv. Efekt bělení si tím o něco prodloužíte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden