Moje šťastná hvězda

Domácí buřtguláš s fazolemi

Není buřtguláš jako buřtguláš. Ochutnejte tuto špekáčkovou specialitu.


Suroviny:


5 špekáčků


2 velké cibule


3 stroužky česneku


200 g červených konzervovaných fazolí


2 velké mrkve


2 lžíce rajčatového protlaku


3 bílé papriky


1 lžička mleté papriky


1 lžíce worcesterské omáčky


sůl, pepř, drcený kmín


olej na restování


Postup:


V hrnci na oleji osmahněte na  kostičky nakrájenou cibuli, po 2 minutách přidejte na kostičky nakrájený česnek. A nakonec na kolečka nakrájenou mrkev a špekáčky. Krátce restujte, pak přidejte worcesterskou omáčku, sůl, pepř, kmín a mletou papriku. 


Krátce povařte a přidejte rajčatový protlak, nakrájenou bílou papriku a fazole. Nechte trochu probublat. Guláš zalijte 3 dcl vody a pod pokličkou vařte zhruba 20 minut. Na závěr pokrm posypejte nasekanou petrželkou nebo pažitkou a můžete podávat.


Náš tip


Buřtguláš si nejlépe vychutnáte s vařenými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden