Můj kousek štěstí komerční sdělení

Domácí mango granola bez cukru a vloček

Domácí granola je zdravá dobrota ze zapečených ořechů, semínek, kokosových lupínků, pufované rýže a dalších ingrediencí. Je to lahůdka, která vás nemůže jen tak minout. Jenže ve většině receptů jsou základem nějaké vločky a taky spousta cukru. „Hodně mile mě překvapilo, že i bez vloček a cukru granola přesto funguje a chutná skvěle,“ říká blogerka Live With Anny. Granola se skvěle hodí k domácímu jogurtu. Spolu vytvoří snídaňový pár, na jaký se nezapomíná.

„Do základu jsem použila mangové pyré – trochu jsem se bála, že se připálí a zhořkne, ale vůbec ne. I jsem tu chuť manga v granole jemně cítila. Nakonec si myslím, že by se dalo použít i jiné ovoce – například banán nebo jablko,“ říká Anny. A co budete potřebovat?

Suroviny na 9-10 porcí:

200 g mangového pyré (očistěné a rozmixované mango)
30 g kokosového tuku
30 g sezamu
50 g slunečnicových semínek
35 g vlašských ořechů (klidně přidejte více, já použila zbytek, co jsem měla doma)
100 g mandlí
100 g kešu
30 g jáhlových pukanců (pokud chcete paleo granolu, tak vynechte)
40 g kokosu (používám bio, ten není tak suchý)
100 g pokrájených švestek
100 g rozinek
lžička skořice nebo lžíce kakaa

A jak Anny granolu připravuje?

„Nejprve vložte všechny sypké komponenty do misky a zalijte je tekutými surovinami. Směs promíchávejte prsty, aby se vločky dostatečně navlhčily. Poté ji rozložte na plech a pečte při nízké teplotě, max. 100 °C, za občasného míchání asi 30–45 minut do zlatova,“ doporučuje Anny.

Když použijete například troubu MORA VT 779 BX, nebudete muset směs dále vysušovat v sušičce – takto připravená granola vydrží i několik týdnů. Ve stejné troubě si hravě připravíte také vlastnoruční domácí jogurt i bez jogurtovače. Stačí zvolna svařit 1 l čerstvého (tedy ne trvanlivého) plnotučného mléka, které můžete i smíchat s kondenzovaným mlékem pro sladší chuť. Po zchladnutí asi na 40 °C vmíchejte kvalitní bílý jogurt s živou kulturou.

Směsí naplňte zavařovací sklenice a bez víček je vložte do trouby. S automatickým programem pro výrobu jogurtů zde budou “odpočívat” 6 hodin při teplotě 50 °C. Poté sklenice vyjměte, uzavřete a vložte do chladničky. Zhruba za 2 hodiny se můžete těšit z vynikajícího domácího jogurtu, který si snadno dochutíte granolou, marmeládou, rozpuštěnou čokoládou nebo medem.

MORA je PLNÁ ŽIVOTA už téměř dvě stě let!


Zmíněná vestavná multifunkční trouba VT 779 BX v elegantním nerezovém provedení si vás získá i extra velkým objemem 71 l. Skvělý je i patentovaný vnitřek trouby po vzoru tradičních kamenných pecí, který zaručuje rovnoměrné pečení za všech okolností. Trouba má patnáct různých programů včetně zapékání, rozmrazování nebo udržování teploty pokrmu.

Ale také speciální programy pro pečení chleba, řízků, kotlet, žebírek nebo drůbeže. Skvělý je i program pro pozvolné pomalé pečení při nízké teplotě. Nechybí ani automatické programy – třeba právě pro výrobu jogurtů. Praktické je čištění EcoClean pomocí páry z vody nalité do pekáče, manipulaci s horkými pokrmy usnadňují dokonce tři teleskopické výsuvy. Doporučená cena je 13 990 Kč.

MORA a příjemné chvíle s rodinou patří dohromady už bezmála dvě stě let. A protože dobré jídlo a pečení ve většině rodin nemůže chybět, přichází MORA s celoroční akcí, kdy zákazníci získají při koupi jakékoliv vestavné trouby MORA 10 balení mouky zdarma až domů. Navíc ještě platí i další akce, kdy zákazníci získají k vybraným myčkám kapsle na čtyři měsíce zdarma.

Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden