Moje sladké tajemství

Domácí mast na bolístky a citlivou pokožku

Úžasná mastička na drobné dětské ranky a odřeniny. Postup: Ve vodní lázni rozpusťte 120 ml kokosového a 120 ml olivového oleje. Do směsi nasypte po 1/3 hrnku levandule, měsíčkového květu a heřmánku. Nechte asi půl hodinky na mírném ohni vařit.

Přeceďte přes plátýnko a přidejte 3 lžičky včelího vosku a vše opět zahřejte ve vodní lázni. Když je vosk tekutý směs promíchejte a misku sejměte z plotny. Nechte vychladnout a potom do směsi přidejte 1 lžíci medu a 10 kapek tea tree olejíčku a 5 kapek levandulového esenciálního oleje.

Vše zamíchejte a nalijte do vhodné skleničky.

Měsíčkový olej na citlivou pokožku

Dokáže léčit ženské potíže, jaterní choroby, různé vnitřní záněty a choroby kůže. Postup Sklenici naplňte 2 hrstmi zavadlých čerstvých, anebo sušených květů měsíčku zhruba do ¾ a zalijte za studena lisovaným slunečnicovým olejem.

Můžeme použít také mandlový, avokádový, olivový či jiný olej, podle toho, jaký vám vyhovuje. Sklenici vzduchotěsně uzavřete a poté nechte stát na slunci. Občas sklenici protřepte a dolijte olej tak, aby květy nikdy nebyly nad jeho úrovní. Mohlo by se stát, že by květy začaly plesnivět. Po 2-3 týdnech olej sceďte přes plátýnko. Větší množství skladujte raději v chladu..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden