Domácí nanuky

Suroviny:  110 g krupicového cukru  2 lžíce citronové šťávy  150 g vodního melounu  150 g žlutého melounu

Postup:

Cukr nasypeme do hrnce, zalijeme 180 ml vody a na velkém plameni zahříváme, dokud se nerozpustí.

Snížíme plamen, přivedeme k varu a minutu vaříme. Necháme zchladnout. Cukerný roztok smícháme s citronovou šťávou a vzniklou směs rozdělíme na poloviny. Jednu smícháme s pokrájeným vodním melounem a rozmixujeme do hladkého pyré. Druhou s kousky žlutého melounu a opět rozmixujeme. Žluté pyré rozdělíme do 8 formiček na nanuky (zhruba o objemu 80 ml každá). Do každé vložíme dřívko a dáme na 4 hodiny do mrazáku. Poté do formiček vlijeme červené pyré a mrazíme další 4 hodiny.

Dospělí si mohou připravit alkoholické nanuky po přidání kapky bílého rumu do pyré..

reklama
reklama